Avalehele
Kepler Cheuvreux: BMW ületas meie ootusi

Kepler Cheuvreux: BMW ületas meie ootusi

BMW esimehe kvartali tulemused ületasid Kepler Cheuvreux ootusi ning aktsiale korrati „Hoia“ soovitust.

„BMW esimese kvartali käive oli 31,1 miljardit eurot, mis on 16% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Meie ootasime käibeks 29,8 miljardit eurot ning konsensus 30,3 miljardit eurot. Autosegmendi käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 17%, 26,7 miljardi euroni. Grupi EBIT 3,4 miljardit (+12% võrreldes eelmise aasta sama ajaga) ületas samuti meie ootusi 3,0 miljardit eurot ning konsensust 2,9 miljardit eurot. Üldiselt, positiivne üllatus,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud BMW kohta käivas analüüsis.

BMW võttis enamusosaluse BBA ühisettevõttes

„Veebruaris omandas BMW enamusosaluse BMW Brilliance Automotive (BBA) ühisettevõttes. Konsolideerumine mõjutas BMW esimese kvartali EBIT-it negatiivselt 0,7 miljardi euro ulatuses. Esmapilgul võib see näida tilk tõrva meepotis, kuid meie hinnangul oli see peamiselt tingitud raamatupidamislikust mõjust, mis kaob peagi,“ kirjutati analüüsis.

BMW tõstis aastaprognoose

„Terve aasta prognoosid on uuesti kinnitatud ning nüüd oodatakse märkimisväärset tõusu maksueelsele kasumile, autosegmenti EBIT marginaaliks oodatakse 7-9%, autosegmendi vaba rahavooks vähemalt 12 miljardit eurot. Kuna BMW tõstis enda prognoose, on see hea uudis, mis meie arvates on arvestades esimese kvartali tulemusi igati õigustatud,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux kordas BMW aktsiale „Hoia“ soovitust ja hinnasihti 85 eurot.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Bmw, Kepler Cheuvreux