Avalehele
Kepler Cheuvreux kordas Nestlé aktsiale ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Nestlé aktsiale ostusoovitust

Šveitsi toidukontserni esimese kvartali tulemused ületasid ootusi ning Kepler Cheuvreux kordas Nestlé aktsiale ostusoovitust.

„Nestlé esimese kvartali käive oli oodatust parem ja seda vaatamata rohkem kui 5%-lisele hinnatõusule. Nestlé ei ole praegu veel nägemas hinnatõusu mõju nõudlusele. Esimese kvartali orgaaniline käive suurenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 7,6%, samas kui konsensus ootas kasvuks 5%. Ettevõte teatas, et ei arvestanud orgaanilisse kasvu Venemaa numbreid, kuid kasv oleks olnud suurem, kui Venemaa oleks sinna lisatud. Põhja-Ameerikas oli kasv 9,9%, Ladina-Ameerikas 12,5% ja Euroopas 6,9%. Toodete kategoorias näitasid kahekohalist kasvu maiustused ja lemmiklooma tooted, samas kui vee müük kasvas 21,3%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nestlé kohta käivas analüüsis.

Prognoosides muudatusi ei tehtud

„Arvestades praegust ebakindlust, eriti inflatsioonist tingitud hinnatõusude mõju, jätame enda prognoosid muutmata ja ootame ära esimese poolaasta tulemused, mis avaldatakse 28 juuli. Nestlé tegevjuht Mark Schneider hoiatas samuti, et aasta teises pooles võib oodata hindade edasist tõusu,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Nestlé aktsiale „Osta“ soovitust ning hinnasihti 135 Šveitsi franki. „Me usume, et Nestlé on üks turvalisemaid tarbekaupade ettevõtteid võrreldes konkurentidega, tänu oma geograafiliselt hajutatud portfellile. Eksport Venemaale ja Ukrainasse on alla 2% grupi käibest,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.