Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux prognoosib, et globaalne võrguturg võib järgmisel aastal siseneda langusse ning kärpis seetõttu Nokia aktsia hinnasihti.

„Nokia eesmärk on järgmisel aastal kasvada turust kiiremini, kuid me arvame, et globaalne võrguturg jõuab tippu 2022 ning siseneb 2023 tsüklilisse langusse. Usume, et marginaalid peaksid järgnevatel kvartalitel surve alla sattuma. Näeme, et Nokia käive kasvab 2022 aastal 4%, 2023 aastal langeb 2% ning 2024 aastal 1%. Käive peaks hakkama kasvama 2025, kui prognoosime tõusuks 1%. 2022 aasta tegevusmarginaaliks prognoosime nüüd 11,3%, võrreldes eelmise prognoosiga 11,8%,“ kirjutasid Kepler Cheuvruex analüütikud Nokia kohta käivas analüüsis.

Indias kasvas Nokia 5G turuosa

„Nokia kindlustas endale uue 5G lepingu Indias ja sellest võib saada oluline panus ettevõtte kasvu järgnevatel kvartalitel. Nokia on praeguseks kindlustanud endale 45% turuosa Bharti Airtel’is ning sõlmis uue lepingu Jio’ga, kes on täiesti uus klient. Nokia 5G turuosa Indias saab olema oluline, kuid praegu on veel raske öelda, kui oluline.

Kuigi USA pooljuhtide ekspordikeeld Hiinasse peaks Nokiale avaldama piiratud mõju, ei usu Nokia juhtkond, et järgnevatel kvartalitel õnnestub ettevõttel 5G turuosa Hiinas geopoliitiliste pingete tõttu võita,“ kirjutati analüüsis.

Langetati aktsia hinnasihti

„Võttes arvesse kõrgemaid intressimäärasid maailmas ning väikest käibekasvu, kordame Nokia aktsiale „Hoia“ soovitust, kuid langetame hinnasihti 5,4 eurolt 5,2 eurole,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Nokia