Avalehele
Kepler Cheuvreux: Nokia tulemused üle ootuste

Kepler Cheuvreux: Nokia tulemused üle ootuste

Nokia esimese kvartali tulemused ületasid Kepler Cheuvreux ootusi ja seda vaatamata tarneraskustele.

„Kuigi äritegevust jääb praegu mõjutama tarneraskused, on ettevõttel tellimuste arv suur ning müük peaks järgnevatel kvartalitel järk-järgult hakkama paranema koos tarneahelatega. Vaatamata ebakindlusele majanduses, on Nokia heal positsioonil jõudmaks oma 2022 eesmärkideni. Nokia näeb nüüd enda 2022 käivet vahemikus 22,9-24,1 miljardit eurot, võrreldes eelmise prognoosiga 22,6-23,8 miljardit eurot. Me ootame nüüd Nokia orgaaniliseks kasvuks 2022 aastal 4%, võrreldes eelmise prognoosiga 1% kasvu. 2023 aastal ootame kasvuks 4% ning 2024 aastal 3%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nokia kohta käivas analüüsis.

5G tsükkel ei näita aeglustumise märke

„Vaadates 2022 aastast kaugemale (kui suuremat majanduslangust ei peaks tulema), siis on Nokia juhtkond veendunud, et 2023 aasta saab olema järjekordselt tugev 5G turu arengule. On mitmeid erinevaid võimalus mitmetes erinevates piirkondades nagu Euroopa, Aasia, Ladina-Ameerika ja India. Nokia on teatanud ka ambitsioonist kasvada järgnevatel aastatel kiiremini, kui turg tervikuna,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Nokia aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 7.00 eurot. Vaatamata tarneraskustele ja kuluinflatsioonile, toob Kepler Cheuvreux välja mitu tegurit, mis räägivad Nokia kasuks.

  • Globaalne võrguturg peaks 2022 aastal kasvama 4% ja seda vaatamata suurenenud konkurentsile ning tarneprobleemidele.
  • Nokia on üha rohkem suurendamas enda kohalolu 5G turul.
  • Nokia vaba raha hulk peaks 2023 kasvama prognoosi järgi 8,1 miljardi euroni, mis võib aktsionäridele tähendada dividende ja aktsiate tagasiostmist.
  • Prognoositakse, et tegevusmarginaal saab 2024 olema 13,5%, võrreldes 11%-ga 2021.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Nokia