Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Equinori aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Equinori aktsia hinnasihti

Norra naftatootja Equinor suutis enda esimese kvartali tulemustega ületada Kepler Cheuvreux ootusi.

„Esimese kvartali maksujärgne kasum oli 15% üle meie ootuse ja 7% rohkem kui konsensus ootas. Esimese kvartali EBIT oli 9% üle meie ootuse ja 5% üle konsensuse ootuse. Equinori rahavoog 15,8 miljardit dollarit oli väga tugev, meie ootus oli 15,4 miljardit dollarit. Equinori esimese kvartali tootmisnumbrid vastasid konsensusele, kuid olid pisut väiksemad, kui meie ootasime,“ kommenteerisid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori esimese kvartali tulemusi.

Tõsteti prognoose

„Pärast tugevaid esimese kvartali tulemusi, tõstame rahavoo 2022. aasta prognoosi 0,9% võrra ja 2023 aasta prognoosi 5,8% võrra. Iga 10 dollariline naftabarreli hinnamuutus mõjutab Equinori rahavoogu 1,3 miljardi USD võrra. Kui Brent on USD100/bbl ja NBP/TTF gaasihinnad USD29/mcf 2022 aastal, prognoosime vaba rahavooks 31,6 miljardit dollarit, mis on märkimisväärne number. Equinor on tegemas mitmeid samme, et tõsta maagaasi tootmist. Mõned hooldustööd lükatakse edasi, et võimaldada suvel rohkem gaasi eksportida,“ kirjutati analüüsis.

Hinnasiht 400 NOK-i

„Lisasime Euroopa suurte naftafirmade prognoosidesse ka süsinikumaksu, et kajastada võimalikke negatiivseid külgi, mis on seotud kasvuhoonegaaside vähendamise kohustustega. Kordasime aktsiale soovitust „Osta“ ning tõstsime hinnasihi 370 NOK-ilt 400 NOK-ile,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux hinnasiht põhineb eeldusel, et Brent toornafta pikaajaline prognoos on USD70/bbl, pikaajaline Euroopa maagaasi hind on USD12.5/mcf (Henry-Hub USD4.5/mcf) ja USD/NOK vahetuskurss 8.70.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Equinor, Kepler Cheuvreux