Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Volkswageni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Volkswageni aktsia hinnasihti

Volkswageni esimese kvartali tulemused olid piisavalt julgustavad, et tõsta Saksa autotootja aktsia hinnasihti.

„Esimese kvartali numbrid näitasid, et Volkswagen on oma tegevuses õigel tee ja seda vaatamata mitmetele takistustele. Olukord Hiinas paistab olevat kontrolli all, kuigi pandeemiaga seotud ebakindlus näib jätkuvalt ettevõtet mõjutavat. Vaatamata sellele, on Volkswageni tootmismahud paranemas. Prognoosime, et 2022 teises pooles paranevad ka pooljuhtide tarned,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volkswageni kohta käivas analüüsis.

Volkswagen kinnitas selle aasta prognoosi

„Peale esimese kvartali numbreid kinnitas Volkswagen enda 2022 aasta väljavaate, kus käibe kasvuks prognoositakse 8-13%, tarnete kasvuks 5-10% ning tegevuskasumi marginaaliks 7-8,5%. Väljavaade põhineb eeldusel, et pooljuhtide tarned hakkavad selle aasta teises pooles paranema. Prognoosime, et pooljuhtide nappus on selle aasta esimeses pooles jätkuvalt mõjutamas Volkswageni tegevust, aga mitte nii palju, kui 2021 aasta teises pooles. Volkswagen on andnud teada, et Ukraina sõja ja Covidi pandeemia mõjusid äritegevusele ei osata veel täpselt prognoosida,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis prognoose

„Pärast esimese kvartali numbreid tõstame enda ootusi 2022 tegevuskasumi osas 20,5 miljardilt eurolt (7,5% marginaal) 24,6 miljardi euroni (8,9% marginaal). Ootame nüüd vaba rahavooks 14,5 miljardit eurot, võrreldes 13,7 miljardi euroga varem. Selle tulemusena tõstame enda hinnasihi 242 eurolt 257 eurole. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.