Avalehele
Kepler Cheuvreux: Volvo tulemused oodatust paremad

Kepler Cheuvreux: Volvo tulemused oodatust paremad

Volvo kolmanda kvartali tulemused ületasid Kepler Cheuvreux ootusi ning seetõttu tõstis analüüsimaja Rootsi veokitootja aktsia hinnasihti.

„Volvo teatas oodatust tugevamad veokite tellimusnumbrid, EBIT oli 4% üle meie ootuste, kuid vastas konsensusele. Ehitusseadmete segmendis olid väga tugevad tulemused. Veokite segmendi marginaalid olid mõnevõrra nõrgemad, seda eelkõige materjalikulude tõttu. Tugev rahavoog võimaldas ettevõttel jõuda SEK30 aktsia kohta üks kvartal varem, kui oodatud,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Veoautode turu väljavaade näitab nõrgemat 2023 aastat

„Volvo jättis 2022 veoautode turu müügiprognoosi muutmata, samuti jäeti muutmata 2023 prognoos Euroopa ja NAFTA kohta, mis on meie ootustest eespool. Põhjus on selles, et müüginumbrid on juba mitu aastat sõltunud pakkumisest, mitte nõudlusest.

Vaatamata sellele, jätame enda prognoosi Euroopa kohta samaks ning ootame 2023 aastaks nõrgenenud majandusaktiivsuse tõttu 10% langust. NAFTA riikides prognoosime, et nõrgenenud nõudluse korvavad suurenenud eeltellimused enne 2024 aastal jõustuvat Ameerika Ühendriikide emissioonistandardeid,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Me tõstame veidi enda prognoose ning võtame arvesse, et viimaste aastate tarneahela piirangud on tekitanud tugeva nõudluse veoautode järgi ja see aitab mõnevõrra pehmendada nõrgemat 2023 aastat,“ seisis analüüsis.

Aktsiale korrati „Osta“ soovitust ning hinnasiht tõsteti 200 Rootsi kroonilt 210 Rootsi kroonile.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Volvo