Avalehele
Nädal 18: Mitmelt ettevõttelt oodatust tugevamad tulemused

Nädal 18: Mitmelt ettevõttelt oodatust tugevamad tulemused

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Assa Abloy: Aktsia hind on liiga madal
  • Kone: Investorite põhifookus on uute hoonete lahenduste kasumlikkusel
  • Subsea 7: Tugev tellimuste portfell tulevasteks aastateks

Tähtsaimad uudised

Assa Abloy: Aktsia hind on liiga madal

Esimese kvartali tulemused andsid täiendavat kindlust Assa Abloy tugeva turupositsiooni osas, kuna ettevõte suutis oma marginaale edukalt kaitsta vaatamata nõrgale orgaanilisele kasvule. Assa on ka hindu tõstmas, täpsemalt sihitakse 2024. majandusaastaks keskmiselt üle 2%-list hinnakasvu. Segmentide vahelised sünergiad mõjuvad marginaalidele positiivselt. Peame aktsia hinda liiga madalaks, arvestades lähiaastate oodatavat tulude kasvu. Tegime prognoosides vaid tagasihoidlikke muudatusi ja jätkame investeerimissoovitusega “Osta”.

Assa Abloy on maailma suurim nutikate luku- ja turvalahenduste pakkuja. Ligikaudu kaks kolmandikku müügikäibest pärineb järelturust. Ettevõte on täielikult keskendunud ehituse lõppturule ning 25% lõppklientidest on erakliendid, ülejäänud aga ettevõtted ja asutused.

Kone: Investorite põhifookus on uute hoonete lahenduste kasumlikkusel

Vaatamata nõrkusele Hiina kinnisvaraturul, suurendas Kone viiendat kvartalit järjest ärikasumimarginaali, mis tulenes peamiselt tarnete hinnakujundusest ja ümberstruktureerimisega seotud kulude kokkuhoiust. Lisaks kasvatas ettevõte 2023. aastal turuosa seitsmel turul kaheksast, eelkõige Hiinas. Viimane jätkus ka esimeses kvartalis.

Esimese kvartali investorkõne ajal juhtis ettevõtte juhtkond tähelepanu sellele, et Kone on palju enamat kui vaid Hiina turu potentsiaal, mis tänaseks moodustab meie hinnangul umbes 24% Grupi müügitulust, samas kui veel kümme aastat tagasi oli see osakaal üle 30%. Uute hoonete lahendused moodustavad Kone ärikasumist meie prognooside kohaselt vähem kui 12% ning antud segment on tugevalt mõjutatud kinnisvarakriisist Hiinas. Samas oodatakse Hiina teenuste- ja moderniseerimise turul 7-10%-list aastakasvu ning turu väljavaade muudes piirkondades on kas stabiliseeruv või isegi positiivne esimest korda pärast 2022. aasta kolmandat kvartalit. Kui see panna laiemasse konteksti, siis 12% Kone kasumlikkusest on surve all, samas kui ülejäänud 88% osas püsib väljavaade tugevana või on paranemas.

Ülemaailmse liidrina liftide ja eskalaatorite valdkonnas pakub Kone lifte, eskalaatoreid ja hoonete automaatuksi ning hooldus- ja moderniseerimislahendusi. Kone tegutseb rohkem kui 50 riigis ja ettevõttel on 8 tootmiskompleksi üle maailma.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega alla siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.