Avalehele
Nädal 20: uuendatud hinnasihid

Nädal 20: uuendatud hinnasihid

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Assa Abloy: Positiivseid uudiseid investorpäevalt
  • Sampo: Uuendame hinnasihti
  • Securitas: Uudiseid kohtumiselt finantsjuhiga
  • Wallenius Wilhelmsen: Tsükli tipud on tehtud

Tähtsaimad uudised

Sampo: Uuendame hinnasihti

Esimest kvartalit iseloomustas üks karmimaid talvesid Skandinaavias alates 2010. aastast, mistõttu olid kahjunõuded oodatust kõrgemad. Samas prognoosime, et järgmise 12 kuu jooksul toetavad aktsia hinda madalam kahjunõuete sagedus, tugev hinnastamisjõud ja kasvav investeeringute tootlikkus. Pärast mitut loovutamist ja Mandatumi jagunemist on Sampo nüüd puhas kahjukindlustaja, omades tugevat positsiooni atraktiivsel Skandinaavia kahjukindlustusturul. Näeme, et turu sisenemisbarjäärid on endiselt kõrged, tagades Sampole jätkuvalt korraliku kasumlikkuse. Ka investeeringute tootlus peaks kasvama, kuna Sampo on reinvesteerinud kõrgema tootlusega võlakirjadesse. Tõstame kasumiprognoosi aktsia kohta 1-3% võrra, millest tulenevalt kergitame hinnasihti 46 euroni ja investeerimissoovitust „Hoia“-lt „Osta“-le.

Sampo on suurim vara- ja kahjukindlustusandja Skandinaavias ligi 20%-lise turuosaga. Lisaks on tegemist ainsa kindlustusandjaga, kes pakub teenuseid kõigis Skandinaavia riikides ja kliendisegmentides. Ettevõttel on konservatiivne investeerimisstrateegia, mis tagab tulude kvaliteedi.

Wallenius Wilhelmsen: Tsükli tipud on tehtud

Wallenius Wilhelmseni esimese kvartali korrigeeritud EBITDA oli 438 miljonit dollarit (2023. aasta samal perioodil 398 miljonit dollarit), mis on küll mullusega võrreldes 10% kasvanud, kuid eelmise kvartali tulemusest 3% madalam. Perioodi tarnemahud jäid ootustele oluliselt alla, mida mõjutasid nii ümbersuunamised kui ka raskeveokite mahu märgatav langus. Meie jaoks on selge, et antud tsüklis saavutasid mahud ja tulud haripunkti 2023. aastal ning prahtimismäärde tipud tehakse 2024. aastal. Kuna majandusaktiivsus aeglustub ja autode müügimahud ühtlustuvad, peaks kaubavahetuse kasv normaliseeruma 4-5%-ni 2024-26 aastatel (2023: 14%). Samas on oodatav laevastiku kasv 8-10% (tellimuste jääk moodustab umbes 40% laevastiku võimsusest), mis omakorda vähendab kasutus- ja tasumäärasid. Kordame investeerimissoovitust “Vähenda” ning langetame hinnasihti 67 Norra kroonilt 66-le.

Wallenius Wilhelmsen on globaalne ro-ro laevanduse ja sõidukite logistika kontsern. Lisaks sellele pakutakse Wallenius WilhelmsenSolutionsi nime all maismaa logistikateenuseid, käitades 13 laevaterminali ja üle 80 teenindus- ja töötlemiskeskust.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega alla siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.