Avalehele
Naised ei osale plekimõlkimistes rohkem kui mehed

Naised ei osale plekimõlkimistes rohkem kui mehed

Swedbanki kindlustuse statistika näitab, et levinud arusaam naistest kui suurematest plekimõlkijatest ei vasta tõele – naised moodustavad kolmandiku nii kindlustuse klientidest kui ka kindlustusjuhtumite osalistest.

Meie kogemus näitab, et liikluskindlustusega seonduvate õnnetuste puhul on meeste osakaal 64 protsenti ja kaskokindlustuses 66 protsenti ning sisuliselt sama osakaal on ka kindlustuste klientide seas: meie kaskokindlustuse klientidest on mehed 63 protsenti ja liikluskindlustuse puhul 66 protsenti. Seega on proportsioonid väga sarnased ja kindlasti ei saa öelda, et naised osaleksid meestest rohkem plekimõlkimistes.

Liiklusõnnetustes kõige rohkem osalevate autode puhul saab Swedbanki kindlustuse näitel tuua välja järgmised tippmudelid:

Kasko: Toyota Avensis, Škoda Octavia, VW Passat

Liikluskindlustus: Toyota Avensis, Škoda Octavia, Toyota Corolla

Kuigi Toyota Avensis on mõlema edetabeli tipus, siis tasub ikkagi meelde tuletada, et täna juhivad veel autosid inimesed. Nii et ükski Toyota Avensis selle statistika tõttu ostmata jääma ei peaks. Suures plaanis on esirinnas ikkagi automargid, mis ongi Eestis kõige rohkem kasutusel.

Kõige vanem liikluskindlustusega sõiduk Swedbanki portfellis pärineb aastast 1937. Kõige vanem sõidukikindlustuse omanik on aga 97-aastane. Kusjuures kõige lojaalsemad kindlustusvõtjad on kolm klienti, kes on järjest kliendid olnud juba 5431 päeva (al 15.08.2006) ehk praktiliselt kindlustuse tegevuse algusest peale.

Ajaliselt on kindlustusest kasu aastaringselt, sest kahjusid juhtub kogu aeg. Kui arvuliselt on kahjusid talvisel ajal rohkem, siis suurimad hüvitatavad summad jäävad pigem suvekuudesse.

Liikluskindlustuse saad teha mugavalt internetipangas.

Tänavune krõbe talv tõi kaasa ka meie liikluskindlustuse ajaloo kahjuderohkeima päeva: 23. veebruar, mil Eestit tabas selline  ilmastikunähtus nagu jäävihm ja meie liikluskindlustuse kliendid registreerisid 54 kahju. Kokku juhtus üle Eesti tol päeval 275 avariid.