Avalehele
EIF laenugarantii aitab väikestel ja keskmistel ettevõtetel kasvada

EIF laenugarantii aitab väikestel ja keskmistel ettevõtetel kasvada

Kuidas tulla toime tööjõukulude kasvuga? Kuidas jõuda uutele turgudele? Millised on minu kasvuvõimalused? Kuidas suurenenud tarbimisest osa saada? Täiendavad investeeringud on vajalikud, kuid otsust keeruline langetada. Lisakindlust annab laenugarantii.

Kui seni on paljud ettevõtete juhid hea lahenduse puudumise tõttu pigem oodanud, siis viimasel ajal on siiski näha aktiivsemat tegutsemist. Ettevõtjad on härjal sarvist haaranud ja asunud investeerima, sest just investeeringud aitavad parandada efektiivsust ja suurendada tootmismahte.

Swedbanki statistika näitab, et väikeettevõtete segmendis on laenu- ja liisingumahud käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kasvanud lausa 49%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Keskmise suurusega ettevõtted on panga pakutavaid finantseerimislahendusi kasutanud 24% enam. Need numbrid kõnelevad iseenda eest, näidates selgelt, et ettevõtjad on täis sihikindlust ja otsustavust. Madalad intressid on lõpuks enda kasuks tööle pandud.

Tasuta lisatagatis tänu Euroopa investeerimiskavale

Peale selle on Swedbankil ettevõtjatele veel üks hea uudis: tänu uuele laenugarantiile on finantseerimine väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks nüüd veelgi kättesaadavam. Nimelt sõlmisid Swedbank ja Euroopa Investeerimisfond (EIF) 1. juunil 2016 COSME garantiiprogrammi lepingu, mis võimaldab meie klientidel saada oma laenudele ja liisingutele vajaduse korral tasuta lisatagatise.

Tänu sellisele tugisüsteemile on laenu- ja liisingutaotlustele jaatava vastuse saamine senisest lihtsam, mistõttu võime julgelt öelda, et tugeva rahavooga ja läbimõeldud projekti rahastamine ei jää tagatise puudumise taha. Programmis osalemise eeltingimused on:

  • ettevõttes on töötajaid kuni 250;
  • ettevõtte käive on kuni 50 miljonit € aastas või bilansimaht kuni 43 miljonit €;
  • maksimaalne finantseeritav summa on kuni 1,5 miljonit €;
  • finantseeritakse investeeringuid põhivarasse ja käibevahenditesse.

Ettevõtja, kui Sa veel kaalud, mida teha, või oled arvanud, et Sul ei ole laenu taotlemiseks piisavalt tagatisi, mõtle asjad läbi ja pöördu meie poole. Finantseerimislahendused on olemas ja sobiva projekti korral on EIF lisagarantii Sulle tasuta.

Loe EIF-i kohta lähemalt fondi kodulehelt. Kui oled oma otsuses kindel, esita laenutaotlus.