Avalehele
“Selleks, et midagi juhtuks, peab miskit liikuma” (Albert Einstein)

“Selleks, et midagi juhtuks, peab miskit liikuma” (Albert Einstein)

Selleks, et ettevõtja saaks rahaasju ajada üha enam just talle sobival ajal ja moel, oleme jätkuvalt liikumas digilahenduste arenduse lainel.

Sel sügisel on meil mitu head uudist – kutsume teid kasutama uut äppi, proovima välkmakset ja hoidma meie internetipanga kaudu silma peal ka teistes pankades olevatel kontodel.

Kas uut äppi olete juba proovinud?

Kui te pole äppi veel uuendanud või enne kasutanud, siis ootame teid nüüd seda proovima, sest äpil on palju uusi mugavaid võimalusi, näiteks:

  • biomeetria – sisenege äppi sõrmejälje või näotuvastusega, lisaks saate kinnitada biomeetriaga ka makseid;
  • vidin – vaadake kontojääki äppi sisse logimata;
  • välkmaksed – ülekanded jõuavad saajani sekunditega;
  • mobiiliteavitused – tasuta teated kontol toimuvate tehingute kohta.

Uurige kõikide võimaluste kohta lähemalt.

Swedbanki internetipangas saate silma peal hoida ka oma ettevõtte kontodel teistes pankades

Tulenevalt PSD2 ehk täiendatud makseteenuste direktiivist on pankadel kohustus anda kliendi nõusolekul ka teistele makseteenuse pakkujatele juurdepääs kliendi maksekontodele. See tähendab kliendi jaoks seda, et näiteks Swedbanki internetipanga koondvaatest on võimalik näha kliendi teistes pankades asuvaid kontosid. Seega ei peagi enam sisenema erinevatesse keskkondadesse! Hetkel saab Swedbanki klient, kellel on konto SEB-s, LHV-s, Swedbank Lätis või Swedbank Leedus, vaadata juba oma konto seisu otse Swedbanki internetipangast ning lähitulevikus algatada erinevatelt kontodelt makseid või võtta kontode väljavõtteid.

Maksed liiguvad nüüdsest välgukiirusel

Paari sekundiga saaja kontole laekuvaid välkmakseid on võimalik teha nii uues Swedbanki äpis kui ka internetipangas. Kuni 15 000 euro suurused maksed liiguvad välkmaksete süsteemiga liitunud pankade vahel kohe ja ööpäevaringselt. Eestis on välkmakseid vastu võtmas Swedbank, SEB, LHV ja Coop.

Oluline on märkida, et Swedbanki mobiiliäpis algatatud maksed ongi juba sekunditega liikuvad välkmaksed, internetipangas toimivad välkmaksena esialgu vaid uuelt maksevormilt algatatud maksed.