Avalehele
Uus ärikiirendiprogramm Wise Guys Fintech ootab osalemistaotlusi

Uus ärikiirendiprogramm Wise Guys Fintech ootab osalemistaotlusi

Kõik idufirmad, mis tegelevad finants-, kindlustus- ja kinnisvaratehnoloogiaga või  mõnes muus finantssektori valdkonnas, on alates tänasest oodatud esitama avaldusi osalemaks uues ärikiirendiprogrammis Wise Guys Fintech, mida korraldavad Swedbank ja Startup Wise Guys. Programm algab järgmise aasta varakevadel ja toimub Riias Swedbanki Läti peakontoris spetsiaalselt selleks varustatud tööruumides.

Taotluse saab esitada veebis aadressil fintech.startupwiseguys.com.

Peale 20 000 euro suuruse investeeringu ja tänapäevaste täisvarustusega tööruumide, saavad start-up’id osaleda kolmekuulises ärikiirendiprogrammis ja sellele järgnevas kolmekuises järeltegevuses. Swedbank annab neile open banking ehk avatud panganduse programmi vahendusel kasutusõiguse oma rakendusliidestele ja ligipääsu neljal turul asuvale kliendibaasile, samuti pakume vajaduse korral katseprojektide võimalust.

Ootame kõikide riikide fintech iduettevõtteid

Kuigi Startup Wise Guys tegutseb valdavalt Balti riikides, Kesk- ja Ida-Euroopas ning SRÜ riikides, ei ole Wise Guys Fintech mõeldud üksnes nende piirkondade start-up’idele. Ootame taotlusi kõikide riikide idufirmadelt, eriti Põhjamaadest, kus finantstehnoloogiaga on tegeletud juba kaua ja põhjalikult, kuid kus elamis- ja ärikulud on märksa suuremad.

Programmi Wise Guys Fintech juhib meeskond, mis on juba varem edukalt selliseid programme korraldanud ja kogunud idufirmadele miljoneid. Kõik meeskonna liikmed on kogenud kas kas idufirmade asutajatena või suurettevõtete juhtidena. Et täiendada veelgi oma enam kui kuue aasta pikkust kogemust tavaliste ettevõtjatelt ettevõtjatele suunatud ärikiirendite juhtimisel, on Startup Wise Guys kogunud programmi Wise Guys Fintech jaoks kokku rühma just finantstehnoloogiaettevõtetele keskendunud mentoreid. Nende hulka kuuluvad Holvi (mis müüdi BBVA-le) endine tegevjuht Johan Lorenzen, üleilmselt tuntud plokiahela ja finantstehnoloogiavaldkonna eestvedaja Loretta Joseph, Swedbanki digistrateegia üksuse juht Girts Berzins ja teised.

Startup Wise Guys on Euroopa suurim ettevõtjatelt ettevõtjatele suunatud idufirmade ärikiirendi ja kuulub alustavatesse idufirmadesse investeerivate Põhjamaade investorite esikümnesse. SWG on osutanud ärikiirenditeenust üle 80 ettevõttele, kelle asutajad on pärit enam kui 30 riigist. Edukalt on lõppenud juba seitse programmitsüklit Tallinnas ja kaks tsüklit Riias. Kuue tegevusaasta jooksul on kiirendis osalenud idufirmadest alles üle 77%, mis tähendab, et enamik neist tegutseb edukalt edasi.

Rohkem teavet Wise Guys Fintech programmi kohta leiad siit: fintech.startupwiseguys.com.