Avalehele
Tormikahjude vastu aitab kindlustus

Tormikahjude vastu aitab kindlustus

28.09.2016

Sügiseste tormide eel tasub läbi mõelda, kas oled teinud omalt poolt kõik, et kaitsta oma vara tormikahjude eest. Tormi puhul on üsna tavapärane, et tugeva tuule tõttu murduvad puud ja oksad kahjustavad vara. Kahju võib tekkida ka õue jäetud lahtiste esemete tõttu, mis tugeva tuulega lendu lähevad. Kahju tekkimisel tuleb appi kindlustus.

Swedbanki kogemus näitab, et sügisel on põhilisteks kodukindlustuse kahju-juhtumiteks just aeda laokile jäänud mööbel ja batuudid, mis on tugeva tuulega leidnud tee naabri kasvuhoonesse või auto katusele. Seepärast tuleks sügisel käia aias ringi ja viia varju alla lahtised esemed, et need tormiga ära ei kaoks või kolmandatele isikutele kahju ei tekitaks. Sulgeda tasub ka uksed ja aknad ning kodust lahkudes oleks mõistlik vooluseadmed võrgust lahti ühendada, et neid pinge kõikumiste eest kaitsta.

Vaata üle lepingud

Igaks juhuks võiks ka sõidukeid mitte parkida puude alla või nende lähedusse. Väljas liikudes ja autoga sõites tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kuna tormiga võib murduda teele puid. Tasub meeles pidada, et kui murdnud puu autole langeb või tugev tuul ning torm muul moel sõidukit kahjustavad, siis omanikele hüvitab tekkinud kahju vaid kaskokindlustus. Kohustuslik liikluskindlustus loodusjõudude tagajärjel tekkinud kahjusid ei korva.

Lisaks lahtiste esemete lennutamisele võivad sügistormid rebida majadelt katuseid ning paduvihmad tekitada üleujutusi. Mõistlik oleks kontrollida, kas sinu kehtival kodukindlustusel on piisavalt hea kaitse ning kas see laieneb ka loodusnähtuste poolt tekitatud kahjudele.