Avalehele
Üle-eestilises liikumiskampaanias „Sügissammud 2023“ kogusid koolinoored üle 700 miljoni sammu

Üle-eestilises liikumiskampaanias „Sügissammud 2023“ kogusid koolinoored üle 700 miljoni sammu

Oktoobris toetasime koolinoorte liikumisväljakutset „Sügissammud 2023“, mida korraldasid Eesti Terviserajad ja liikumisäpp FitSphere. Väljakutsest võttis osa pea 800 klassi kahesajast koolist ning kampaania käigus tehti kokku üle 700 miljoni sammu. Muide, see võrdub umbes 14 tiiruga ümber Maa!

Keskmiselt kogusid ühe õpilase kohta kõige rohkem samme Kihnu Kool, Alavere Põhikool ning Kanepi Gümnaasium. Klasside arvestuses olid võidukad Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi 9B klass ja Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi 8C klass, kus mõlemas koguti üle 8 miljoni sammu, ning Jakob Westholmi Gümnaasiumi 9C klass, kus tehti üle 5 miljoni sammu. Parimaid koole premeeritakse lauatennise ja Cornhole mängudega ning aktiivseimad klassid saavad auhinnaks spordipoodide kinkekaardid.  Palju õnne tublidele liikujatele! 

Kihnu Kooli direktor Õie Merimaa ütles, et jalutamine on nende õpilastele igapäevane, sest saarel puudub ühistransport ning lapsed liiguvadki kooli jala või jalgrattaga. „Sammumine saarel on ainult puhas nauding. Värske männimetsa lõhn, oktoobrikuiselt soojad meretuuled, hingematvad loojangud ja sõprade seltsis jalutamine tekitas mõnusa rutiini. Oleme sammujate üle väga uhked. Siinkohal on meie kooli tunnuslause ka kõigile innustuseks – Kihnu Kuõel ond kõegõ ies, siolõ silmäd ede tieb!“ lisas Merimaa.

Eesti Terviseradade tegevjuht Assar Jõepera tõi välja, et atraktiivsed kampaaniad innustavad noori liikuma. „Aju-uuringud näitavad, et mida rohkem noored liiguvad, seda paremini omandavad nad uusi teadmisi. Ühtlasi aitab füüsiline aktiivsus parandada keskendumisvõimet ja loovust ning olla tervem. On väga rõõmustav näha, et “Sügissammud 2023” kampaaniaperioodil kõndisid Eesti koolinoored rohkem kui pool miljonit kilomeetrit, mis on võrdne 14 tiiruga ümber Maa. Ja seda mitte suvel, vaid oktoobrikuu jooksul, kui üldiselt eelistatakse tubaseid tegevusi,“ lisas Jõepera.

Väljakutses kutsuti kaasa lööma kõikide koolide 5.-12. klasse üle Eesti ning samme koguti oktoobrikuu jooksul.

Märksõnad: noored, Sport, Tervis, Terviserajad