Avalehele
Kas sul on vaja teha endale elukindlustus?

Kas sul on vaja teha endale elukindlustus?

Enamik meist ei mõtle igapäevaselt sissetuleku kadumisele surma, töövõimetuse või suurema trauma tagajärjel. Seda näitab ka statistika – Swedbanki tellitud uuringu põhjal puudub 62% eestlastel elukindlustus. Karm tõde on aga see, et kuigi arvame sageli, et oleme tervemad, sportlikumad ja hoolikamad kui keskmine eestlane, on risk õnnetuseks alati olemas.

Statistika kohaselt on eestlaste jaoks aga kõige motiveerivam faktor elukindlustuse tegemisel finantsolukorra parandamine. Seda elukindlustus ka teeb, tagades sulle rahalise toe olukordades, kus sissetulekut enam ootamatult ei ole. Kindlustus ei too tagasi elu ega tervist, aga võib rahaliselt olla raskel ajal suureks abiks. Millal on elukindlustust kõige rohkem vaja?

Endale sobiva elukindlustuse leiad elukindlustuse kalkulaatori abil.

Sinu palk on leibkonna peamiseks sissetulekuks

Elukindlustusega saab tagada leibkonnale peamise sissetuleku kadumisel rahalise abi. Õnnetuse tagajärjel elatusallika kadumisel jäävad tihti kulutused samaks, kuid sääste ei pruugi olla piisavalt, et neid katta. Hetkel saaks vaid 28% eestlastest leibkonna peamise sissetuleku lakkamise korral oma säästudega paar kuud hakkama. 17% eestlastel pole aga üldse sääste. Elukindlustus aga ongi mõeldud peamiselt elatusallika asendamiseks. Sissetuleku tagamisega võimaldad oma perel jätkata sama eluviisi, muretsemata arvete maksmise pärast.

Sul on majalaen või teised finantskohustused

81% eestlastest ei ole rääkinud enda perega sellest, mida teha, kui leibkonna põhisissetulek kaob. Veelgi vähem mõtlevad pereliikmed sellele, et on võimalus, et nad peavad ühel päeval hakkama maksma sinu laene. Sissetuleku kadumisel ei pruugi perekond olla üldse võimeline laenukohustusi täitma, kuid elukindlustus võib katta laenu summa. Nii lood elukindlustusega ülejäänud pereliikmetele kindlustunde, et lisaks sissetuleku kaotusele ei pea nad muretsema ka lisakulude pärast.

Sa hakkad pere looma

Vanemate jaoks on oma laste heaolu esimesel kohal. Tihti hakatakse pereloomisel mõtlema tuleviku peale, tahtes tagada oma lastele parimad võimalused. Elukindlustus võimaldab asendada ühe vanema saamata jäänud tulu, et katta laste tulevased vajadused. Nii on laps kindlustatud ootamatuste eest ja sul on meelerahu, et võimalik sissetuleku kaotamine ei mõjuta tulevikus lapse võimalusi.

Loe lisaks:

Märksõnad: Elukindlustus