Avalehele
Sularaha välja võtmine on sel suvel lihtsam kui iial enne

Sularaha välja võtmine on sel suvel lihtsam kui iial enne

Kuigi mahult sularaha kasutamine igal aastal väheneb, siis peaaegu kõik Swedbanki aktiivsed kliendid on viimase aasta jooksul oma pangakontolt mingi summa sularaha välja võtnud. Eriti oluliseks muutubki see suvisel ajal, kui liigutakse palju ringi ka väiksemates kohtades, antakse lastele jäätise raha ja ostetakse suvistelt laatadelt käsitööd.

Swedbankil on Eesti suurim sularahavõrgustik, mis tähendab, et meie kliendid sularaha kättesaamisel hätta ei jää. Sularahaautomaate on meil üle Eesti ligi 400, aga lisaks automaatidele saavad Swedbanki kliendid sularaha välja võtta ligi 800st teeninduskohast üle Eesti.

Sularaha väljastavad Swedbanki klientidele Olerex, Coop, R-Kiosk, Grossi Toidukaubad, Aldar Market, Alexela, Meie Toidukaubad ja Tartu Terminal. Kokku on seega võimalik sularaha välja võtta ligi 1200 kohast üle Eesti. Lisaks saab lisatasu eest võtta sularaha Swedbanki kaardiga ka teiste pankade sularahaautomaatidest, mida saab ristkasutusena kasutada.

Sularahakasutus on selges langustrendis, kuid Swedbanki klientide jaoks on teeninduspunktide arv, kust sularaha saab, täna oluliselt suurem kui kümme aastat tagasi.

Kuidas poest ja tanklatest sularaha väljavõtmise teenus toimib?

  • Sularaha väljavõtmine on sama lihtne nagu kauba ostmine. Lihtsalt kauba asemel ulatab kassapidaja Sulle sularaha.
  • Sularaha väljavõtmise eeldus on millegi ostmine, kasvõi ühe euro eest.
  • Sularaha väljavõtmise soovist tuleb kassapidajat teavitada enne tehingu PIN-koodiga kinnitamist.
  • Sularaha saab korraga välja võtta 5–100 eurot.

Kui palju maksab poekassast sularaha väljavõtmine?

Sularaha väljavõtmise tehingule võib rakenduda kaupmehe kehtestatud teenustasu.

Kui palju saan korraga sularaha välja võtta?

Ühe tehinguga saab välja võtta minimaalselt 5 eurot ja maksimaalselt 100 eurot. Nende vahele jääv summa muutub 5-eurose sammuga ehk välja saab võtta 10, 15, 20 jne eurot.

Kas saan sularaha välja võtta ka viipemaksega?

Kauplustes tuleb sularaha väljastamise tehing kinnitada alati PIN-koodiga. See on vajalik turvalisuse tagamiseks ja veendumaks, et kaarti kasutab selle omanik.

Miks tehing ei õnnestu?

Veendu, et Sinu arvelduskontol on piisavalt raha. Swedbanki kliendina saad teha seda hõlpsalt mobiiliäpis. Kui oled kindel, et Sul on piisavalt raha, kuid pank keeldub tehingust, võib olla põhjus selles, et oled oma pangakaardi ostulimiiti ületamas. Kui oled mõne muu panga klient, veendu, et pank on seda tüüpi tehingud lubanud.

Kas kaupluse teenindaja näeb minu arvelduskonto seisu?

Kaupluse kassapidaja ei näe, kui palju on Sinu arvelduskontol raha. Kui Sa pole kindel, kas Sul on piisavalt raha, soovitame kontrollida enne tehingu sooritamist vaba jääki mobiiliäpis.

Kas kaupluse teenindajal on õigus sularaha väljastamisest keelduda?

Teenindaja võib sularaha väljastamisest keelduda, kui tal ei ole seda kassas piisavalt.

 

Leia lähimad Swedbanki sularaha sisse- ja väljamakse automaadid

Loe ka artiklit kolmest pangaäppi kasulikust funktsioonist

Märksõnad: Reisimine, Sularaha