Avalehele
Alustame Eesti suurima investeerimisettevõtte Infortari aktsia katmist

Alustame Eesti suurima investeerimisettevõtte Infortari aktsia katmist

Infortar asutati 1997. aastal eesmärgiga osta Tallink välja. Esialgu keskenduti Tallinki arendamisele, kuid alates 2004. aastast sisenes ettevõte ka kinnisvara valdkonda. Jõuliselt sisenes ettevõte energeetika valdkonda 2016. aastal, kui Infortar omandas Eesti Gaasi. Aastal 2023 ostis Infortar Läti gaasivõrguettevõtte Gaso.

Meie hinnangul on igal ettevõtte põhisegmendil tugev konkurentsieelis ning Infortari tuleks vaadelda kapitali genereerimise võimest lähtudes. Prognoosime, et ettevõte suudab teenida pikaajaliselt omakapitali tootlust (ROE), mis ületab 10%.

Võimalus pääseda Eesti suurima investeerimisettevõtte pardale

Infortarile kuuluvad ettevõtted on end kriisides tõestanud ning neil on ka märkimisväärne kasvupotentsiaal. Kontsern kavatseb aastatel 2023–2025 investeerida energeetika- ja kinnisvaraprojektidesse kokku 110 miljonit eurot, mille tulemusena näeme vastavates segmentides ka tulude kasvu. Infortari aktsia noteerimine Tallinna börsil annab investoritele võimaluse pääseda Eesti suurima investeerimisfirma pardale, mis on end ajalooliselt tõestanud tugeva kapitali tootluse poolest. Infortarile võimaldab börsil noteerimine rahvusvaheliselt kiiremini kasvada, kasvatada varade väärtust ja leida täiendavaid finantseerimisvõimalusi.

Alustame ettevõtte katmist investeerimissoovitusega „Osta“

Infortari õiglase väärtuse arvutamiseks kasutame kohandatud osade summa meetodit (SOTP). Vastavalt meie prognoosidele leiame, et ettevõtte õiglane omakapitali väärtus on 826 miljonit eurot. Selle juures kaupleks ettevõte 5,3-kordse eeldatava 2023. aasta hinna ja kasumi (P/E) suhtarvu juures ning ühekordse hinna ja raamatupidamisliku väärtuse (P/B) suhtarvu juures. Sel aastal on ootuste kohaselt vastavad näitajad 7,5-kordne (P/E) ja 0,9-kordne (P/B).

Meie prognooside järgi on Infortari väärtuskordajad üldjoontes kooskõlas suhtarvudega, mille juures investorid on valmis hindama teisi Balti börsiettevõtteid. Alustame Infortari katmist 40-eurose hinnasihiga ja anname aktsiale investeerimissoovituse „Osta“.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 13.02.2024 kell 16:16 ning mis avaldati 13.02.2024 kell 16:16, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank Baltics AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.