Tagasi
Kepler Cheuvreux näeb Nestlé’i aktsiale tõusupotentsiaali

Kepler Cheuvreux näeb Nestlé’i aktsiale tõusupotentsiaali

Nestlé teatas, et ostab 20 miljardi Šveitsi frangi eest tagasi aktsiaid ning investoreid võivad ees oodata erakorralised dividendid, kuid Kepler Cheuvreux näeb aktsiale ka ohumärke.

„Me tõstame enda prognoose ja dividendiootust, kuna Nestlé tegi investoritele 2020-22 aastaks kättesaadavaks 20 miljardit franki. Me eeldame, et aastas ostetakse aktsiaid tagasi 5 miljardi frangi eest ning makstakse erakorralisi dividende 0,5 franki aktsia kohta, lisaks tavalisele dividendile. See tõstaks dividenditootluse 3%-le,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nestlé kohta käivas analüüsis.

Tugevaim kasv USAs

Nestlé’i üheksa kuu müük suurenes 68,4 miljardi frangini, mis on 2,9% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. „Me usume et Nestlé kasv võib läheneda 4%-le ja seda toetavad kiirendatud innovatsioon, tooteportfelli korrigeerimine, vähem tolerantsi kaotajate suhtes ja tugevus ettevõtte  põhikategooriates. Suurim turg USA on ilmselgelt helge koht,“ kirjutati analüüsis.

Mis juhtub järgmiseks?

„Oleme teadlikud, et aktsial on olnud tugev tõus. Viimase 12 kuuga on see kerkinud kolmandiku võrra ning palju positiivset mõju on aktsiahinda juba sisse arvestatud. Näeme aktsiale kasumi võtmise riski. Nestlé teatab uued eesmärgid järgmisel aastal. Me eeldame veel suuremaid ja riskantsemaid M&A-sid,“ kirjutati analüüsis.

Hinnasiht 115 franki

Kepler Cheuvreux kordas Nestlé aktsiale „osta“ soovitust ja 115 frangist hinnasihti. Analüüsi avaldamise hetkel kauples aktsia 103 frangil.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Nestlé