Avalehele
Apranga üllatas kolmandas kvartalis tugeva kasumlikkusega

Apranga üllatas kolmandas kvartalis tugeva kasumlikkusega

Apranga kolmanda kvartali kaupluste müügitulu kasvas mullusega võrreldes vaid 3% võrra ehk 69,2 miljoni euroni. Septembris langes jaemüügikäive (koos käibemaksuga) eelmise aastaga võrreldes 7,9% võrra, kuna ebatavaliselt soojade ilmade tõttu Baltikumis oli nõudlus sügiskollektsioonide järele väiksem.

Üllataval kombel oli aga endiselt tunda 2022. aasta kolmandas kvartalis kasutusele võetud efektiivsema varude juhtimise ja teatud kaubamärkide paremate ostutingimuste positiivset mõju. Samuti kasvasid tegevuskulud madalamate elektrihindade taustal aastaga vaid 4% võrra. Selle tulemusena paranesid kulumieelne ärikasum EBITDA 8,3% ja puhaskasum mullusega võrreldes 5,7% võrra, vastavalt 12,1 miljoni euroni ja 5,6 miljoni euroni. Tulemused ületasid märkimisväärselt meie ootuseid.

Uuendatud müügieesmärgid

Apranga plaanib selle aasta lõpuks kasvatada müügitulu 10% võrra, 323 miljoni euroni koos käibemaksuga (eelnevalt +5%, 308 miljoni euroni) ehk ligikaudu 268 miljoni euroni ilma käibemaksuta. Meie arvutuste kohaselt on Apranga viimasel kümnel aastal (v.a COVID-19 pandeemiast mõjutatud 2020) keskmiselt ligi 71% aastasest kogukäibest teeninud aasta esimese üheksa kuu jooksul. Selle aasta üheksa kuu müügitulu (koos käibemaksuga) moodustab ligikaudu 72% kavandatud 323 miljoni euro suurusest aastatulust. See viitab sellele, et uuendatud eesmärkidega ollakse kooskõlas.

Atraktiivne dividenditootlus

Jätsime suures osas käesoleva aasta oodatava müügitulu muutmata 268 miljoni euro juures, mis on kooskõlas Apranga eesmärgiga. Samal ajal tõstsime 2023. aasta oodatavat EBITDA-d 5% võrra, 42 miljoni euroni, kuna brutomarginaal on kõrgem ja tegevuskulud pisut madalamad.

Vaatamata kõrgematele ootustele säilitame oma hinnasihi 3 euro juures. Selle juures kaupleks ettevõtte 5-kordse 2023. aasta oodatava ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures ehk lähedal viimase kuue aasta keskmisele samale näitajale (5,3 x). Ühtlasi kordame ka investeerimissoovitust „Neutraalne“. Samas juhime tähelepanu, et 2023. aasta oodatav dividenditootlus on ligi 10% (0,26 eurot aktsia kohta), mida peame atraktiivseks.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 30.10.2023 kell 15:09 ning mis avaldati 30.10.2023 kell 15:09, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank Baltics AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.