Avalehele
Baltic Horizoni väljamaksed kasvavad viiendat kvartalit järjest

Baltic Horizoni väljamaksed kasvavad viiendat kvartalit järjest

Kolmandas kvartalis kasvas Baltic Horizoni puhas renditulu teise kvartaliga võrreldes 0.2 miljoni euro võrra 3.8 miljoni euroni, peamiselt tänu LNK kontorihoone ostule Riias, mis viidi lõpule 15. augustil. Renditulud peale haldus- ja ärikulusid kasvasid vaid 0.1 miljoni euro võrra 3.1 miljoni euroni teise kvartaliga võrreldes, mis jäi meie ootustele 3% võrra alla. Ootustele allajäämise põhjustasid peamiselt oodatust kõrgemad õigusabikulud, mis kasvasid teise kvartaliga võrreldes ligi neli korda 0.2 miljoni euroni, mis oli tõenäoliselt seotud võlakirjaemissiooniga teises kvartalis.

Puhaskasum langes kolmandas kvartalis 2.2 miljoni euroni võrreldes 2.6 miljoni euroga teises kvartalis, kui puhaskasumit toetas 0.5 miljoni euro võrra varade väärtuse üleshindamine. 22. novembril maksis Baltic Horizon Fond osakuhoidjatele välja 2.1 miljonit eurot ehk 2.6 senti osaku kohta, mis on viies järjestikune kvartaalne väljamakse kasv. Meie ootuste järgi maksab fond 2018 eest kokku 10 eurosenti ühiku kohta, mis annab tootluseks 7.6%.

SPO kasvatab väljamaksete võimekust veelgi

Baltic Horizon plaanib kaasata uue mitteavaliku pakkumisega lisarahastust, millega plaanitakse uute objektide ostu. Lisaks kasutatakse tõenäoliselt osa rahastusest investeeringuteks juba olemasolevatesse objektidesse. Lisaks CC Plaza ja Postimaja laiendusele võib ettevõte laiendada ka Upmalas Biroji kompleksi, Vainodes I ja G4S hooneid ning uue laienduse teha ka Domus PRO kompleksile (investeeringud kokku 70 miljonit eurot).

Meie hinnangul suurendab plaanitav osakute emissioon (SPO) koos sama suure võla emissiooniga fondi võimekust väljamakseid teha ligi 2 eurosendi võrra fondiosaku kohta aastas, tasemeni 12-13 senti osaku kohta. Enne SPO lõpuleviimist jätame oma eelmised ootused suuremalt jaolt muutmata. SPO tõttu oleme ajutiselt, kuni SPO tulemuste selgumiseni, maha võtnud oma hinnasihi ja investeerimissoovituse Baltic Horizonile.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 14.11.2018 kell 14.17, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.