Avalehele
Kepler Cheuvreux: BMW aktsia on ülehinnatud

Kepler Cheuvreux: BMW aktsia on ülehinnatud

Kepler Cheuvreux arvab, et BMW praegune aktsiahind ei ole jätkusuutlik ning seetõttu kordas Saksa autotootja aktsiale müügisoovitust.

Prognoositakse suuremaid kulusid

„Oleme jätkuvalt skeptilised BMW elektrifitseerimise strateegia osas ning usume, et eelseisvad kulud, mis on seotud konkurentidele järgi jõudmisega, mõjutab Auto EBIT marginaali. Me ootame, et pooljuhtide nappus tähendab BMW-le kõrgemaid hindu ja see kestab vähemalt kuni 2022 esimese poolaasta lõpuni. Samuti näeme R&D kuludele kasvu, mis on tingitud Hiina firmaga loodud ühisettevõttest. Seetõttu näeme, et 2022 saab Auto EBIT marginaal olema alla 8-10% eesmärgist ja seda kuni 2024. aastani, kuna kulud uuele NCAR arhitektuurile suurendavad püsikulusid. Mis puudutab elektrifitseerimist, siis näeme endiselt, et BMW on sõidukite ehitamiseks teinud vale arhitektuuri valiku – paindliku, võrreldes konkurentidega,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud BMW kohta käivas analüüsis.

Muudeti prognoose

„Peegeldamaks meie uut globaalset müügimahtude prognoosi, langetame pisut enda 2021 Auto EBIT marginaali prognoosi 10%-lt 9,9%-ni, kuid tõstame seda 2022 aastaks 7,8%-lt 7,9%-ni. Kui 2021 EBIT prognoos väheneb 13,3 miljardilt eurolt 13,2 miljardi euroni, siis tõstame 2022 prognoosi 12,0 miljardilt 12,1 miljardi euroni,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Praegune aktsia hind näitab, et Auto EBIT on jõudmas mitte väga kauges tulevikus 8-10% marginaalini, kuid meie seda ei näe. Tõstame aktsia hinnasihti 84 eurolt 85 eurole, kuid kordame „Müü“ soovitust,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Bmw, Kepler Cheuvreux