Avalehele
Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale ostusoovitust

Kuigi Volvo müüs teises kvartalis oodatust vähem veoautosid, kordas Kepler Cheuvreux Volvo aktsiale ostusoovitust.

„Teise kvartali tellimused olid oodatust nõrgemad, kuigi TRATONi väljastatud numbrid andsid eelnevalt väga tugeva positiivse hoiatuse. Kontserni EBIT oli meie prognoosist 17% tugevam, kuid vastas konsensuse ootusele. Volvo tõstis pisut enda veokitellimuste prognoosi, jättes Euroopa ja NAFTA samaks, kuid tõstis Hiina prognoosi. Ehitusseadmete tellimused olid oodatust mõnevõrra paremad ja seda vaatamata aeglustumisele Hiinas, kus on suurenenud nii konkurents, kui ka hinnasurve. Ehitusseadmete prognoose tõstis Volvo kõikides piirkondades, välja arvatud Hiinas, mis jäeti samaks,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Tarneahela probleemid on ajutised

„Me ootame, et nõudlus jääb heaks ja usume, et praegused tarneahela probleemid on ajutised ning nende möödumist on oodata 2022. Kuna tegemist on kogu sektorit puudutavad probleemiga, siis ei näe me, et Volvo turuosa seetõttu väheneks. Meie jätame enda veoautode prognoosi samaks, isegi kui praegu on näha ajutiselt tellimuste vähenemist. Tõstame enda 2021 aasta finantsprognoose keskmiselt 8% ning järgmise aasta prognoose keskmiselt 2%,“ kirjutati analüüsis.

Korrati ostusoovitust

„Volvo finantspositsioon on jätkuvalt tugev ning vaba raha on 24 Rootsi krooni aktsia kohta. Meie prognoosi järgi saab see näitaja olema aasta lõpuks 35 Rootsi krooni aktsia kohta. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 240 Rootsi krooni,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Volvo