Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Equinori aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Equinori aktsia hinnasihti

Neljanda kvartali tulemuste järgselt langetas Kepler Cheuvreux Norra naftatootja Equinori aktsia hinnasihti.

„Aktsia hind on pärast neljanda kvartali tulemuste avaldamist langenud peaaegu 10% ja meie usume, et põhjuseks on pettumus dividendi pärast ja avalikustatud 9% ROACE 2019. aasta kohta, mis on 23% vähem kui 2018. aastal,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori kohta käivas analüüsis.

Equinor teatas, et maksab neljanda kvartali dividendi 0,27 dollarit aktsia kohta, mis on 4% rohkem kui kolmandas kvartalis.

Aktsia pärast tulemusi langes – mis edasi?

Need, kes arvavad, et Equinori ROACE hakkab taastuvenergia laienemise tõttu kannatama, siis meie arvates nii see pole.  Equinor on juba varem öelnud, et projektides, kus osalus rohkem kui 50%, arvestatakse need omakapitali ja sellel ei ole mõju ROACE-le või kapitalikuludele. Sama tähendab see ka taastuvenergia projektide kohta. Equinoril on vaja vähemalt 55 dollarilist naftabarreli hinda, et katta dividendimaksed ja kapitalikulud 2020 aastal,“ kirjutati analüüsis.

Equinor sai madalate nafta ja gaasi hindade tõttu neljandas kvartalis 230 miljoni dollari suuruse kahjumi. Ettevõte püstitas neljandas kvartalis päevase tootmisrekordi 2,19 miljonit barrelit, mis on 1% rohkem kui 2018 aastal samal ajal. Equinor prognoosib, et 2020 aastal kasvab tootmine võrreldes 2019 aastaga 7%.

Langetati aktsia hinnasihti

„Me eelistame energiafirmasid, millel on üleminekuplaan taastuvenergiale olemas. Me teeme väikeseid muudatusi 2020-21 prognooside osas, kuna 2019 neljandas kvartalis teatatud võlatase oli oodatust suurem,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux kordas Equinori aktsiale „osta“ soovitust, kuid langetas aktsia hinnasihi 215 Norra kroonilt 210 kroonile.

 

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Vaata lisaks