Avalehele
Kepler Cheuvreux: Nestelt tugevad tulemused

Kepler Cheuvreux: Nestelt tugevad tulemused

Neste esimese kvartali tulemused ületasid analüütikute konsensust ning Kepler Cheuvreux hinnangul on need julgustavad.

„Esimese kvartali tulemused olid tugevad, korrigeeritud EBIT ületas konsensust 4 protsendi võrra ning korrigeeritud puhaskasum 21 protsendi võrra.  Taastuvenergia marginaalid ja rafineerimise marginaalid olid oodatust paremad. Neste võrreldav EBIT oli 408 miljonit, meie prognoos 390 miljonit eurot. Korrigeeritud puhaskasum oli 385 miljonit eurot, konsensus prognoosis 319 miljonit eurot,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Neste kohta käivas prognoosis.

2. kvartali väljavaade

„Neste on teada andnud, et teine kvartal saab olema väljakutsuv. Taastuvenergia segmendis ei ole oodata olulist mahtude langust ja see on positiivne. Naftatöötlemise üksuses on oodata nõudluse järsku langust,“ kirjutati analüüsis.

COVID-19 mõju Neste äritegevusele

Neste teatas, et COVID-19 pandeemia on põhjustanud olulist ebakindlust majanduses ning mõjutanud negatiivselt nii nõudlust, kui ka naftatoodete hindasid. Globaalne päevane nõudlus nafta järele langeb prognooside järgi 2020 aastal 4-9 miljoni barreli võrra. See avaldab negatiivset mõju ka Neste naftatoodete järele. Biokütuste regulatsioon peaks jätkuvalt toetama nõudlust taastuvdiisli järele. Porvoo tehase suured hooldustööd jagatakse ära 2020 ja 2021 aastate vahel.

Aktsiale jäi ostusoovitus

Kepler Cheuvreux jättis Neste aktsiale „Osta“ soovituse ja hinnasihi 36 eurot. „Välja pakutud dividend jäi muutmata. Kuid nõukogu võib muuta dividendi teist osamakset (suurusega 0,56 eurot),“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Vaata lisaks: