Avalehele
Nordeconi keeruline esimene kvartal

Nordeconi keeruline esimene kvartal

Hoolimata tellimuste 5% langusest 2020. aasta lõpus oli Nordeconi esimese kvartali tellimuste maht väga kõrgel tasemel (börsiteadete põhjal vähemalt 90 miljonit eurot). Eeldasime, et suur uute tellimuste maht kasvatab ettevõtte käivet 12% võrra. Kuna uued lepingud ei ole jõudnud tasumise faasi, langes käive võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 11%. Hoolimata sellest, et Nordecon sai avalike hoonete alamsegmendis kaks oma kõigi aegade suurimat lepingut, vähenes alamsegmendi käive 3 miljoni euro võrra, jäädes meie ootustele 20% võrra alla. Tulude vähenemine ning Nysäter tuulepargi projektist tekkinud oodatust suuremad ühekordsed kulud langetasid kulumieelse ärikasumi (EBITDA)  -0,8 miljonile eurole, jäädes 1 miljoni võrra alla meie ootuste.

Rekordiline lepingute väärtus ja ehitustööde portfell

Nordecon lõpetas esimese kvartali rekordilise 281 miljoni euro suuruse teostamata ehitustööde portfelliga, mida on 30% võrra rohkem kui eelmise kvartali lõpus (23% võrra rohkem kui eelmise aasta esimeses kvartali lõpus). Oluliselt suurendasid portfelli kvartaliga sõlmitud lepingud väärtuses 105 miljonit eurot, mis on ettevõtte jaoks ühe kvartali rekord. Toome välja, et samal ajal ehitusturg Eestis esimeses kvartalis langes 5% võrra. Kõrgema tellimuste arvu tõttu tõstsime oma 2021. aasta müügiootust 276 miljonile eurole (eelmine ootus 248 miljonit eurot) ja 2022. aasta müügiootust 294 miljoni euroni (eelmine ootus 254 miljonit eurot).

Madal marginaal suure tellimuste mahu juures

Kuigi meie 2021. aasta oodatav EBITDA marginaal langes 2,4% pealt 2,2%-ni, tõstsime kõrgemate käibe prognooside tõttu EBITDA ootust 5,9 miljonilt eurolt 6,2 miljoni euroni. Sarnast metoodikat rakendame ka järgnevatel aastatel – suureneva käibe juures alaneb marginaal kuid EBITDA ootus absoluutnumbrites jääb suhteliselt samaks. Seetõttu jätame oma hinnasihi 1,5 eurole aktsia kohta. Peame oodatavat 2022. aasta ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) 10-kordset suhtarvu mõistlikuks, mis jääb pisut üle ajaloolise keskmise. Kuna Nordeconi aktsia hind on kümne aasta kõrgeima taseme 1,7 juurest kukkunud 1,5 euroni, jätame Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 11.06.2021 kell 16:26 ning mis avaldati 11.06.2021 kell 16:30, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.