Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Majanduskeskkond on viimase paari kuuga nõrgenenud ning Nokia seisab nüüd silmitsi nõrgema nõudluse ja laovarude suurenemisega, prognoosib Kepler Cheuvreux.

„Ärikeskkond on viimastel kuudel nõrgenenud ning Nokia näeb nüüd mobiilivõrgu turgu langemas 2023. aastal 2% (võrreldes eelmise prognoosiga 4% kasvu). Nokia on varem olnud palju optimistlikum kui sektori analüütikud Dell’Oro ja LightCounting. Grupp on praegu vähendanud oma ootusi usaldusväärsemale tasemele. Kuigi Nokia ootab taastumist aasta teises pooles, on taastumise tempo makro olude tõttu oodatust kehvem,“ kommenteerisid Kepler Cheuvreux analüütikud Nokia teise kvartali tulemusi.  

Nokial väiksem vaba rahavoog

„Nokia vaba rahavoog peaks aastal 2023 olema 520 miljonit eurot ja seda kulukate 5G projektide tõttu Indias. 2024. aastaks ootame vaba rahavooks 1,27 miljardit eurot ja 2025 juba 1,7 miljardit eurot. Prognoosime, et 2024 võib Nokia suurendada aktsionäride tulusid kas aktsiate tagasiostude või dividendide näol,“ kirjutasid analüütikud.

Hinnasiht langetati 4 eurole

„Langetame enda hinnasihi aktsiale 4,4 eurolt 4 eurole, võttes arvesse keskpikas perspektiivis 1% käibe kasvu ja 11% korrigeeritud tegevuskasumi marginaali, mis on alla grupi enda prognoosi 14%,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux kordas aktsiale soovitust „Hoia“, sest:

  • Nokia käive võib järgnevatel aastatel sattuda surve alla, kuna globaalne võrguturg on tipu lähedal.
  • Marginaalid võivad järgnevatel kvartalitel väheneda, kuna USAs on müük vähenenud ja seda ei korva müügi kasv Indias.
  • 2023 investeerimistsükli ebakindel väljavaade ei ole Nokia praegusse valuatsiooni piisavalt sisse arvestatud.