Avalehele
Kepler Cheuvreux: Stora Enso vastas meie ootustele

Kepler Cheuvreux: Stora Enso vastas meie ootustele

Stora Enso teise kvartali tulemused olid Kepler Cheuvreux sõnul tugevad ning vastasid nende kõrgetele ootustele.

„Tänu rekordilistele mahtudele ja kõrgetele hindadele kõikides divisjonides, välja arvatud paberiüksuses, tõusis EBIT rekordilise 364 miljoni euroni. Tõstame enda 2021-22 EBIT prognoosi 4% võrra ning peame järgnevate kvartalite väljavaadet heaks. Lisaks ei näe ka ettevõtte juhtkond mingeid märke aeglustumisest võtmetähtsusega turgudel,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso kohta käivas analüüsis.

Ettevõte sihib akuturgu

„On põnev, et ettevõte alustas puidul põhineva ligniini tootmist, mida saaks alates aastast 2025 kasutada liitiumakudes. Ettevõttel on selles valdkonnas väga kõrged eesmärgid ning käibeks prognoositakse kuni 1 miljard eurot ja EBIT marginaaliks 35%. Varasemalt on ettevõte olnud tagasihoidlikum, kui on rääkinud ligniini äriüksuse prognoosidest, mainitud on vaid kümne aastast plaani.

Meie arusaamise järgi tähendaks 1 miljardiline käive seda, et ligniinist toodetavaid liitiumakusid kasutatakse erinevates valdkondades nagu sõidukid, tarbeelektroonika ja suuremahulised energiasalvestamise seadmed. Ühtlasi nõuaks see suuri investeeringuid, mida ettevõte loodab saada akutootjatelt või autotootjatelt,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Jälgime huviga ettevõtte käekäiku ning kordame kindlalt aktsiale „Osta“ soovitust. Stora Enso on üks suurimaid metsaomanikke maailmas ning meie hindame metsaüksuse väärtuseks 8 eurot aktsia kohta. Ligniini üksuse väärtuseks hindame praegu 2 eurot aktsia kohta. Kordame aktsiale 22 eurost hinnasihti,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.