Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux prognoosib Nokiale keerulist esimest poolaastat, kuid näeb aasta teist poolt juba helgemates toonides.

Kepler Cheuvreux´ analüüsist selgub, et Nokia möödunud aasta neljanda kvartali käive vähenes võrreldes 2022. aasta sama ajaga 21%, mis on 4% alla analüüsimaja ootusi ja 5% alla analüütikute konsensuse ootust. „Korrigeeritud tegevusmarginaal vähenes aastaga ainult 70 baaspunkti 14,8%-ni, mis on 250 baaspunkti üle meie ootuse ja 230 baaspunkti üle analüütikute konsensuse ootust,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud.

Neljandas kvartalis tugev rahavoog

 Nokia neljanda kvartali vaba rahavoog oli 1,7 miljardit eurot. Aasta tagasi samal ajal oli see 326 miljonit eurot. Kasv tuli suuresti litsentside ettemaksetest. Nokia vaba raha hulk suurenes neljanda kvartali lõpuks 4,3 miljardi euroni, võrreldes 3 miljardiga kolmanda kvartali lõpus.

Kahetine väljavaade selleks aastaks

Vaatamata nõrgematele makrotingimustele suurenes neljandas kvartalis uute tellimuste hulk. See näitab, et tarbimine on mõningal määral taastumas. Juhtkond ootab 2024. aasta esimeses pooles ja eelkõige esimeses kvartalis keerulisi tingimusi, kuid aasta teises pooles peaksid majandusolud paranema ning tulekul võivad olla suuremad tehingud.

„Võttes arvesse uusi litsentsikokkuleppeid Hiina nutitelefonide tootjatega, uuendasime enda analüüsimudelit ning hindame selle ja ka järgmise aasta käibe languseks 3%. Prognoosime, et 2024. aastal kasvab kasum aktsia kohta (EPS) 27% võrra ja seda eelkõige patentide müügi tõttu,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasihti tõsteti 10%

Kepler Cheuvreux tõstis Nokia aktsia hinnasihi 3 eurolt 3,3 eurole ning korda aktsiale soovitust  „Hoia“.