Avalehele
Silvano äritegevus oli teises kvartalis piiratud

Silvano äritegevus oli teises kvartalis piiratud

Teises kvartalis langes Silvano Fashion Grupi müük madalaimale tasemele pärast Silvano börsiletulekut 2006. aastal. Müügikäive langes aastaga 62,4% 6,2 miljoni euroni, jäädes meie ootustele alla 22%. Grupi müüki kahjustasid COVID-19 leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud Venemaal ja kahanenud müük Valgevenes. Seetõttu langes kulumieelne ärikasum EBITDA aastaga 70% 1,7 miljoni euroni. Suuremast puhaskasumi langusest päästis 2,2 miljoni euro suurune kasum valuutakursside muutustest ning seetõttu langes puhaskasum vähem kui EBITDA, aastaga 44% 2,2 miljoni euroni. EBITDA ja puhaskasum ületasid meie ootuseid 0,3-0,4 miljoni euro võrra.

Kolmandas kvartalis algas turu taastumine

Juulis langes Venemaa jaekaubanduse turg 2,6%, mis on parem kui juuni 7,7%-suurune langus. Kuigi Venemaa jaeturg langes neli kuud järjest, oli juuli langus väikseim alates aprillist, kuna Venemaa alustas piirangute vähendamisega. Swedbanki 25. augusti makromajanduse väljavaates ootavad panga makroanalüütikud Venemaale 2020. aastaks 5% SKP langust, enne kui majandus 2021. aastal 3% ja 2022. aastal 2% võrra taastub. Kuna me ootame, et ostukeskuste külastatavus kolmandas kvartalis Venemaal paranes, siis usume, et ka Silvano suurima turu müük kolmandas kvartalis hakkab taastuma.

Kordame soovitust: vähenda

Langetasime Silvano 2020. aasta käibeootuseid 7% võrra 41 miljoni euroni, peamiselt kahanenud müügi tõttu Venemaal. Samal ajal jätsime EBITDA ootuse 12 miljoni euro juures enam-vähem muutmata, kuna ootame kõrgemat brutomarginaali. Kuna me ei olnud arvestanud kasumiga valuutamuutustest 2020. aastal, siis tõstsime puhaskasumi ootuse 2 miljonile eurole (eelmine ootus 0 eurot). Jätsime Silvano hinnasihi 1,5 eurole, millega Silvano kaupleks 4,6-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) suhte juures, mis vastab Silvano viimase kümne aasta keskmisele, kui välja jätta aastad 2014 ja 2015. Kordame Silvano Fashion Grupile soovitust Vähenda.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 27.08.2020 kell 13:34 ning mis avaldati 27.08.2020 kell 13:38, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Silvano FG