Avalehele
Nädal 26: teise kvartali tulemuste ootuses

Nädal 26: teise kvartali tulemuste ootuses

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Schibsted: Schibsted koondab Skandinaavias ligi 12% töötajatest
  • Vestas Wind Systems: Suurim tuulepargi tellimus
  • Wärtsilä: Negatiivne võrdlev analüüs päädis Alfeni kasumihoiatusega

Tähtsaimad uudised

Schibsted: Schibsted koondab Skandinaavias ligi 12% töötajatest

Schibsted alustas 24. juunil töötajate ärakuulamist seoses plaanitavate organisatsiooni ümberkorraldustega, mille käigus kärbitakse tööjõudu ligikaudu 250 ametikoha võrra. Enne lõplikke otsuseid ja võimalikku koondamist toimuvad töötajate esindajate ja ametiühingutega konsultatsioonid, mis peaksid lõpule jõudma septembris. Schibsted Marketplaces keskendub edaspidi liikuvusele, kinnisvarale, töökohtade loomisele ja ringmajandusele. Järgmistel kuudel tegeleb ettevõte oma tulevikustrateegia, organisatsiooni ülesehituse ja finantsraamistiku viimistlemisega ning kavatseb neid tutvustada 4. kvartali investorite infopäeval.

Schibsted on üks Põhjamaade suurimaid meediakontserne. Ettevõte haldab Norras, Rootsis ja Soomes internetikuulutusi ja personaalseid võrguteenuseid ning Norras ja Rootsis digi- ja paberajalehtede väljaandmist. Lisaks on kontsernil enamusosalus Adevintas.

Vestas Wind Systems: Suurim tuulepargi tellimus

Vestas sai Austraalias seoses Golden Plainsi projekti teise etapiga uue tellimuse. Praegu tarnib energiafirma ehituse esimese etapi tarvis 756 megavatti ja teises etapis plaanitakse 577 MW tarnet, seega koguvõimsus on 1,3 gigavatti. See on Vestase seni suurim maismaa tuulepark. Teise etapi tarned algavad 2025. aasta esimeses kvartalis ja tuulepark võetakse kasutusele aasta hiljem.

Vestas on maailma juhtiv tuulegeneraatorite tootja (ülemaailmse turuosaga u 15–20%). Tuuleenergia tööstuses toimuvas konsolideerumises on Vestas pikaajalises perspektiivis võitja.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.