Avalehele
Nädal 36: tulemuste hooaeg on läbi saamas

Nädal 36: tulemuste hooaeg on läbi saamas

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Telia: Ümberkorralduskava
  • Golden Ocean Group: Suurte laevade tootmine on vähenenud
  • Intrum: Likviidsusprobleeme hoitakse kontrolli all

Tähtsaimad uudised

Telia: Ümberkorralduskava

Telia asub läbi viima põhjalikke muutusi. Ümberkorralduskava eesmärk on uue tegevusmudeli, sujuvamate tööprotsesside ja paremate tööviisidega lihtsustada töökorda ja -tavasid. Selle tulemusel kärbitakse 2024. aasta lõpuks 3000 töökohta. Prognoositav aastane kokkhoid on vähemalt 2,6 miljardit krooni ning teise poolaasta ümberkorralduskulud ulatuvad u 1,4 miljardi Rootsi kroonini. Ümberkorralduskulud ei tohiks ettevõtte 2024. aasta majandusväljavaadet mõjutada.

Telia on Põhja- ja Baltimaade suurim telesideoperaator, mis pakub kõigil koduturgudel nii paikseid kui ka mobiiliteenuseid. Lisaks telekommunikatsiooniärile on Telial ka TV- ja meediaüksus TV4-ga Rootsis ja MTV-ga Soomes.

Golden Ocean Group: Suurte laevade tootmine on vähendanud

Tulenevalt madalamast intressimäärast ja kõrgetest tegevuskuludest jäid teise kvartali näitajad meie ootustele alla. Kuid kuivpuistlasti turuväljavaade on jätkuvalt paljulubav, kuna maailma suurimate kaubalaevade tootmine on langenud. Samal ajal valitseb turul stabiilne nõudlus, sest rauamaagi ja viljaturg näitab jõulist kasvu. Hiina on oma rauamaagi laovarusid suurendanud, kuid kaubatee võimalik ümbersuunamine Punaselt merelt Hea Lootuse neemele võib kahjustada nn kanalilaevastiku turuosa. Kärbime oma hinnangut, kuid riski-tasu suhe jääb atraktiivseks. „Osta“, langetame hinnataset 186-lt 182-le Norra kroonile.

Golden Ocean Group on üks maailma suurimaid puistlasti ettevõtteid. Ettevõtte kaasaegsesse laevaparki kuulub ligi 94 kaubalaeva.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.