Avalehele
Tallinna Sadama käive kasvas III kvartalis 19%

Tallinna Sadama käive kasvas III kvartalis 19%

Tallinna Sadama kolmanda kvartali käive ületas meie ootusi 7% võrra ja kulumieelne ärikasum EBITDA ületas meie ootusi 21% võrra. Tugeva kaubamahu kasvu, saartevahelise praamiliikluse kasvu ja Botnica uue suvise rendilepingu tõttu ootasime Tallinna Sadamale müügitulu tõusu 12%. Kuna ettevõtte sadamaid külastatavate laevade arv kahanes kolmandas kvartalis eelmise aastaga võrreldes 5%, siis ootasime ka laevatasude langust. Kuna aga laevatasusid arvestab ettevõte peamiselt laeva suuruse/kaalu järgi, siis naftatankeritega võrreldes suhteliselt väikese Viking FSTR külastustest ilma jäämine avaldas väiksemat mõju kui lisandunud naftatankerite mõju. See oli ka peamine põhjus oodatust kõrgema müügi taga.

6.8 miljonit eurot korrigeeritud EBITDA kasv 6.2 miljoni euro müügitulu kasvuga

Kuna oodatust kõrgem müügitulu ei olnud põhjendatud kõrgemate kulutustega, vaid kõrgema tuluga laeva kohta, siis suurem osa 2.5 miljonit eurot oodatust kõrgemast käibest kajastus ka otse EBITDA joonel. Lisaks ootasime uuest jäälõhkuja rendilepingust Põhja-Kanadas oluliselt kõrgemaid kulusid. Kahanenud rendikulude ning väiksemate põhivarade korrashoiu/remondikulude tõttu langesid tegevuskulud eelmise aastaga võrreldes ligi 10%. Väiksemate kulude tõttu kasvas korrigeeritud EBITDA 6.8 miljoni euro võrra, samas kui tulud kasvasid 6.2 miljoni euro võrra.

Väiksemate kulueelduste tõttu tõstame hinnasihi 2.3 euro juurde

Kuna meie eelduste järgi on osa 2018 vedelsaaduste kaubavoost lühiajalise loomuga, siis ootame 2019 kaubavoo languseks 5% võrreldes 2018 aastaga. Samal ajal ootame väikest kasvu reisijate arvule ja Botnica 2019 optsiooni realiseerumist, mis meie hinnangul korvab kaubamahtude languse, ning seetõttu ootame 2019 aastal müügitulu kasvu 1% võrra 131 miljoni euroni. Tõstame ka 2018-2020 EBITDA ootusi väiksemate kulueelduste tõttu. Seetõttu tõstsime Tallinna Sadama aktsia hinnasihi 2.2 euro pealt 2.3 euroni ning kordame Osta soovitust.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 22.11.2018 kell 9.51, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.