Avalehele
Tallinna Vee kvartalitulemused oodatult paranesid võrreldes eelmise aastaga

Tallinna Vee kvartalitulemused oodatult paranesid võrreldes eelmise aastaga

Teises kvartalis vastasid Tallinna Vee käibe ja ärikasumi raporteeritud numbrid peaaegu täielikult meie ootustele. Eelmise aasta teises kvartalis sundis COVID-19 levik suure osa Tallinna kontoritöötajatest kodusele tööle ning Tallinna Vee suurkliendid meelelahutus- ja vaba aja sektoritest olid sunnitud uksed ajutiselt sulgema.

Käesoleva aasta 17% kasv äriklientide tarbimises ning 0,5% langus eraklientide tarbimises oli seetõttu oodatud. Tarbimise muutuste tõttu kasvas käive eelmise aasta madalalt teise kvartali tasemelt 7%.

Üllatas vaid madalaim tulumaksumäär

Kuna müük vastas ootustele ja kulud olid kontrolli all, siis kulumieelne ärikasum EBITDA üllatusi ei pakkunud. Kuna konsultatsioonikulud on vähenenud, siis vähenvad ka ettevõtte üldhalduskulud. Eraldise tagasipööramise suurus vastas eelmistele kvartalitele ja meie ootusele. Vaid EBITDA joonest allpool olev 2 miljoni euro suurune tulumaksukulu oli meie oodatust väiksem. Tallinna Vesi sai dividendide väljamaksetelt kasutada väikseimat lubatud maksumäära, samas kui meie ootustes oli maksumäära langus järkjärguline. Seetõttu ületas raporteeritud puhaskasum meie ootuseid 0,7 miljoni euro ehk 32% võrra, kuigi 5,6 miljoni euro suurune EBITDA vastas meie ootustele täpselt.

Hinnasuhtarvud on meie hinnangul kallid

Kuna ettevõtte hinnangul jäävad tariifid praegusele tasemele ka 2022. aastal, siis langetasime oma järgmise aasta käibe prognoose. Samas langetasime ka tulumaksukulu prognoose. Kuna muudatused ootustes olid üldiselt väikses, siis jätsime hinnasihi 12,5 eurot muutmata. Meie hinnangul Tallinna Veel kasumikasvu toetavaid tegureid lähiajal on vähe. Seetõttu 15-kordne ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi suhtarv EV/EBITDA ning 20-kordne hinna/kasumi suhtarv P/E (võttes puhaskasumist välja kasumi eraldise muutusest) aastateks 2021-2022 on meie hinnangul liiga kallid nin me säilitame aktsiale investeerimissoovituse Vähenda.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 17.08.2021 kell 11:23 ning mis avaldati 17.08.2021 kell 11:24, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

 

Märksõnad: Tallinna Vesi, TVEAT