Avalehele
Teise kvartali enimkaubeldud aktsiad

Teise kvartali enimkaubeldud aktsiad

Teise kvartali jooksul tehti kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu tehnoloogia, pangandus, ehitus, logistika ning kaubandus.

Klientide lemmik Šiauliu Pank teenis esimeses kvartalis 17,1 miljonit eurot tegevuskasumit, mis ületas mulluse esimese kvartali sama näitaja kümne protsendiga.

Enefit Greeni äritulud suurenesid esimeses kvartalis 58% ja kulumieelne ärikasum 75%, puhaskasumit teenis ettevõte üle kahe korra eelmisest aastast rohkem.

Vaatamata rasketele oludele suutis Tallinna Sadam esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvatada müügitulu 7,1% ning puhaskasumit 5,1%.

Leedu energiakontserni Ignitis korrigeeritud EBITDA kasvas 111,4 miljoni euroni, mis on eelmise aasta esimese aasta kvartaliga võrreldes 42,6% enam. Kasvule aitas Green Generation’i segmendis käivitatud Pommeri tuulepark Poolas.

Apranga aktsionärid kinnitasid aprilli lõpus toimunud üldkoosolekul varasemast tunduvalt suurema dividendi. Kui varem oli ettevõte teinud ettepaneku maksta välja 0,36 eurot aktsia kohta, siis aktsionäride korralisel koosolekul otsustati välja maksta 0,5 eurot aktsia kohta.

Kuigi Alibaba eelmise kvartali tulemused oli oodatust paremad, ei ole aktsia hind tõusnud tagasi aasta alguse tasemele.

Maailma üks suurim kruiisikontsern Carnival Corp jätkas turuosa kaotamist ja raha põletamist ka selle aasta esimeses pooles.

Teise kvartali enimkaubeldud aktsiad

Juuni enimkaubeldud aktsiad

Instrumentide II kvartali järjestus tugineb möödunud kolme kalendrikuu ja juunikuu järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel.Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.