Tagasi
Vaegnägija, kes teeb ka nägijatele silmad ette

Vaegnägija, kes teeb ka nägijatele silmad ette

15.06.2017

Lõpetada 50ndates eluaastates Tallinna Ülikool, koolitada oma saatusekaaslasi, selle kõige juures kasvatada üles 4 last ja töötada 12 tundi päevas – seda suudavad vähesed. Veelgi imekspandavam on see aga siis, kui seda kõike suudab vaegnägija.

Leelo Bekker on Tallinnast pärit ja üleskasvanud naine, kes on sündinud geneetilise haigusega. Viimane tipneb paraku sellega, et paari aasta pärast on Leelo täiesti pime.

Kirg elu vastu

Aga kange naine ei lase end sellest heidutada. Paar aastat tagasi lõpetas ta koos nägijatega Tallinna Ülikooli, et hakata teisi vaegnägijaid massaaži alal koolitama. Nominaalajaga! Ja veel nii, et lõputöö kaitses ta hindele A!

„Ülikoolis kaheldi, kas mind vastu võtta või mitte. Neil puudusid kogemused. Aga suutsin iseendale ja ka neile tõestada, et nägemispuue pole takistuseks,“ avaldas Leelo, kes igapäevaselt töötab 12 tundi, nii koolitajana kui ka tunnustatud massöörina. Järjekorrad Leelo juurde on paari nädala pikkused.

Samas tõdes ta ise, et tegeledes oma suure kire ja armastusega aeg lausa lendab. „Olen õppinud tegelikult zootehnikuks, aga elu ise tõi uued võimalused kätte. Tunnen, et massöörina saan nii palju head teha ja inimestele kasulik olla. See on kahtlemata mu suurim kirg,“ lisas nelja lapse ema.

Midagi ei jää tegemata

Mis puudutab suhtumist puudega inimestesse, siis tõdes Leelo, et tema ei lase sel ennast segada. Küll aga leidub endiselt inimesi, kes seda teevad. „Suhtumine on küll paranenud ja eriti just nooremate seas. Aga just enda eakaaslaste hulgas tunnen, et paljud arvavad, et minusugused inimesed peaksid peidus olema. Aeg on edasi läinud, sellest suhtumisest on vaja vabaneda,“ kinnitas Leelo, kes igapäevaselt liigub kepi ja juhtkoeraga. Ja ta liigub kõikjale – nii teatrisse kui ka kontserdile, tööle kui ka koolitustele.  Kõige enam naudib ta aega oma nelja lapse seltsis.

Just lapsed on need, kes ema „Tunnusta pühendujat“ kampaania raames esile tõid. „Minu ema on niivõrd iseseisev, töökas ja mul isegi ei jätku sõnu tema kirjeldamiseks! Ta teeb kahtlemata ka enamikele nägijatele silmad ette!“ avaldas tütar Hellika Bekker, kes oma ema Swedbanki rakenduses tunnustas. Tema sõnul on oluline märgata neid, kes teevad rohkem, kui neilt oodatakse. Ja pühenduvad sajaprotsendiliselt.

Märkame pühendujat! Tunnusta oma tuttavat, lähedast või kolleegi!