Avalehele
Tavaline tööpäev? Sellist asja meil ei ole!

Tavaline tööpäev? Sellist asja meil ei ole!

Tere! Sel korral tervitavad teid personalidivisjoni praktikandid Mari ja Maria. Esimene praktikakuu on möödunud personalidivisjonis töiselt. Oleme kenasti sisse elanud ning näinud, kui palju erinevaid ametikohti Swedbanki personalidivisjonis leidub. Jagame seda ka Teiega!

Kuidas leidsime oma tee Swedbanki personalipraktikale?

Mina, Mari, olen personalijuhtimise kolmanda kursuse tudeng Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor. Mul on varasem töökogemus müügivaldkonnas nii era- kui ka äriklientidega. Huvi psühholoogia ning inimestega töötamise vastu viisid mu õpingud aga personalijuhtimise erialale. Praktika otsustasin teha Swedbankis, sest tegemist on suurorganisatsiooniga, millel on väga hea tööandja bränd ning huvitav organisatsiooni struktuur. Samuti mõjutasid minu otsust mitmed arenguvõimalused ja mitmekesine kollektiiv.

Mina, Maria, õpin kolmandat aastat psühholoogiat Tartu Ülikoolis. Olen ennast alati pidanud inimeste inimeseks. Tänu sellele leidsin kiiresti oma tee juhtima erakordset meeskonda Tartu meelelahutusmaastikul. Kui ma parasjagu tööd ei raba ning psühholoogia õpikute taga ei istu, võib mind leida sportimast jõusaalis või tenniseväljakul. Kandideerisin Swedbanki personalivaldkonna praktikale, et mõista, milles seisneb personalispetsialisti töö suures rahvusvahelises ettevõttes ning kogenud personaliekspertide kõrval õppida, areneda ja väljakutseid vastu võtta.

Personalidivisjoni tööpõld

Personalidivisjonis ei ole sellist asja nagu tavaline tööpäev. Iga päev on erinev ning ka tööülesanded on väga mitmekülgsed. Kui ühel päeval nõustame töötajaid töösuhteid puudutavates küsimustes, siis järgmisel päeval abistame osakonda hoopis siseürituste korraldamisel. Personalidivisjonis töötab kokku üle 30 inimese ning oma praktika jooksul puutume kokku ja abistame pea kõiki neist. Kuna ka meid üllatas esialgu, kui mitmekülgsete asjadega personaliosakond tegeleb, teeme sellest siin põgusa ülevaate.

Karjäärikeskuse tiim eesotsas tiimijuhi Kairiga tegeleb nii värbamisega, talendi- ja karjäärijuhtimisega, ülikoolisuhetega, välise järelkasvuga kui ka tööandja brändinguga. Swedbanki üks eesmärkidest olla atraktiivne tööandja – nii jõuavad meie juurde paljud asjalikud ja vahvad uued töötajaid, sealhulgas ka andekad praktikandid. Ühtlasi toetab Kairi koos oma tiimiga ettevõttesisest liikumist – kui töötaja soovib ühel hetkel oma elus kannapöörde teha ning ametit vahetada, ei pea ta Swedbankist lahkuma, vaid saab ka ettevõttesiseselt mujale osakonda liikuda. Selliseid kannapöörde tegijaid on Swedbankis omajagu ja on lahe, et ettevõte sellist võimalust pakub!

Mitmekesisuse valdkonnajuht Mare jälgib, et Swedbank kohtleks kõiki oma töötajaid võrdselt, pidades silmas võrdseid võimalusi värbamisel, arenguvõimaluste pakkumisel, lapsehoolduspuhkuselt naasmisel, võrdse palga maksmisel jne. Personalispetsialisti Kristina peamisteks tööülesanneteks on töötajate töölepingute vormistamine, muutmine ja lõpetamine. Samuti nõustab ta töötajaid töösuhteid puudutavates küsimustes. Töötervishoiu ja -ohutuse valdkonna juht Katrin hoolitseb selle eest, et kõik saaksid minna koju vähemalt sama terve ja rõõmsana, kui tulid – tööheaolu, töötervishoid ja tööohutus.

Kuna teemasid personaliosakonnas on palju, saame ka ise väga mitmel rindel panustada. Oleme küll praktikal samas osakonnas, kuid siiski on meie kahe tööülesanded väga erinevad.

Mina, Mari, toetan kogu personaliosakonda erinevate tööülesannete täitmisel. Olen abiks erinevate ürituste korraldamisel, näiteks aitasin korraldada Swedbanki inspiratsioonipäeva, mille eesmärk oli tutvustada noortele tulevastele potentsiaalsetele töötajatele meie ettevõtet. Osalen erinevatel koosolekutel ning värbamisvestlustel.

Mina, Maria, tegelen peamiselt töösuhete teemadega. Toetan ja nõustan töötajaid töösuhteid puudutavates küsimustes ning lisaks sellele panustan erinevatesse projektidesse, mille eesmärgiks on arendada töösuhteid puudutavaid süsteeme.

Meil on hea meel, et valisime oma praktikakohaks just Swedbanki – kolleegid on väga toetavad ja arenemisvõimalusi on meeletult!

Märksõnad: Praktikablogi