Avalehele
Gethel Burlaka – keskkonna ja raha säästmisest

Gethel Burlaka – keskkonna ja raha säästmisest

Kogumispäeviku podcastis räägime põnevate saatekülalistega sellest, kuidas ronida rahatarkuse redelil ülespoole ja jagame praktilisi nippe, kuidas enda ja oma pere rahalist heaolu parandada.

Saate külaliseks on Gethel Burlaka, kes on noor säästliku eluviisi entusiast. Saates räägib ta oma finantseesmärkidest, suhtumisest rahasse ning jagab nõuandeid, kuidas säästa nii keskkonda kui raha.

“Nädalamenüü koostamine pani mul lambipirni põlema. See aitab lisaks raha säästmisele vähendada ka toidu raiskamist. E-poodide asemel käin ma ise poes, sest nii saab valida asju, mis on vähem pakendatud ning “päästa” veidi väsinud puu- ja juurvilju”, rääkis oma kogemusest Gethel Burlaka.

Kuula saadet siit, Spotifyst või Apple podcastist.

Gethel Burlaka ja saatejuht Kati Voomets.

Getheli lugemis- ja vaatamissoovitused:

  • Cowspiracy – film, mis uurib loomatööstuse mõju keskkonnale.
  • Years of Living Dangerously – sari, kus kuulsustest korrespondendid on vahetult tunnistajateks kliimamuutuste mõjule meie planeedil.
  • Before the flood – Leonardo DiCaprio kohtub teadlaste, aktivistide ja maailma liidritega, et arutada kliimamuutuste ohtusid ja võimalikke lahendusi.
  • Chasing Coral – lugu korallrahudest. Fotograafid, teadlased jt sukelduvad ookeanisügavustesse, et uurida, miks korallrahud “kaovad”.
  • Plastic China – dokumentaalfilm, mis kujutab kahe pere elu, kes teenivad elatist arenenud riikidest imporditud plastjäätmete töötlemisega.
  • The True Cost – lugu rõivastest. See puudutab riideid, mida me kanname, inimesi, kes neid teevad, ja mõju, mis on sellel tööstusel tööstusel meie maailmale.
  • Chasing Ice – film loodusfotograafi James Balogi ja tema uuringust EIS(Extreme Ice Survey) kliimamuutuste mõju avaldamiseks.
  • The Plastic Age – 18-minutiline lühifilm plastikust.

 

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse algatatud podcast Kogumispäevik on välja kasvanud samanimelisest Eesti suurimast rahatarkuse Facebooki kogukonna grupist, kuhu on koondunud juba enam kui 30 000 inimest, kes soovivad arukalt oma rahaasju planeerida.

Kogumispäeviku podcast jõuab eetrisse kolm kuni neli korda kuus. Veebisaate kestus on 40-60 minutit.