Avalehele
4 võimalust, kuidas teenida lisaraha

4 võimalust, kuidas teenida lisaraha

Igaüks teab, et oma rahalist seisu on võimalik parandada eeskätt kulusid kärpides. Kuid et kulusid päris nulli viia on utoopia, tasub eesmärgile vaadata teise nurga alt ja suurendada hoopis sissetulekuid. Hinda oma võimalusi ja loodetavasti annavad järgnevad soovitused sulle uusi ideid!

1. Teeni oma auto abil lisaraha

Autoga lisaraha teenimine on imelihtne, kui sul on a) auto, b) nutitelefon ja c) veidi aega.

Nii Taxify kui ka Uber pakuvad Tallinnas inimeselt inimesele transporditeenuse osutamise võimalust ja kõike vajalikku, et saaksid oma muidu valdavalt hoovis parkiva auto abil raha teenida. Väidetavalt teenivad mõned juhid iganädalaselt Uberit või Taxifyd sõites üle 800 euro. Kui teenust osutada põhitöö kõrvalt, on summad arusaadavalt küll väiksemad, kuid paarsada eurot nädalavahetusega teenida pole sugugi võimatu.

Kui sul on auto, aga endal pole võimalik sõiduteenust osutada, võid sõiduvahendi ka Autolevi abil välja rentida. Kui sul on aga hea asukohaga parkimiskoht, mida ise pidevalt ei vaja, saad selle Barkingu abil välja rentida.

2. Kasuta oskuseid lisaraha teenimiseks

Paindlikku ja ajutist lisatööjõudu kasutavate ettevõtete hulk üha kasvab. Mõtle korraks oma oskustele – on väga palju asju, mida sa suudad teha ka väljaspool oma eriala või tavapärast tööaega. Lisaraha teenimiseks võid müüa oma ekspertteadmisi konsultanditeenusena, kirjutada tekste või ka lihtsalt käia kodusid koristamas või muru niitmas.

GoWorkABit abil saad ühel päeval töötada pakkijana, teisel müüjana ja kolmandal kino abitöölisena. Ent võimalusi on veelgi. Näiteks leheküljel www.tekstiabi.ee otsitakse erinevaid keeli valdavaid tõlke (elukutselisi, tõestatud töökogemusega vabakutselisi ja lihtsalt vabakutselisi). Tõlke soovija teeb börsile pakkumise, tõlkijad kandideerivad ja valitakse parim pakkuja. Sõltuvalt tõlkekeelest võib tõlkija teenida 8-20.41 eurot 1800 tähemärgi (tühikud kaasa arvatud) eest.

3. Rendi oma korter või maakodu välja

Kui sul on juhtumisi Pärnus, Haapsalus või Tallinnas heas piirkonnas korter või lausa maja, siis oled õnnega koos, sest tegemist on võrdlemisi lihtsa lisaraha teenimise võimalusega. Aeg-ajalt tühjana seisva korteri saad mugavalt näiteks AirBNBsse üles panna ja oodata, kuni mõni huviline ühendust võtab. Võid isegi oma tagaaia välja rentida, mis Pärnus näiteks Weekendi festivali ajal kuum kaup oleks. Sõltuvalt asukohast ja elamispinna suurusest on sissetulekud erinevad.

4. Laadi nutiseadmesse mobiilipank ja proovi loosiõnne

10 000 euro lisaraha teenimine võib võtta aastaid. Kuid on ka kiirem ja lihtsam viis, milleks ei pea isegi lotopiletit ostma. Tee nii: laadi oma nutiseadmesse Swedbanki mobiilipank (App Store’ist või Google Play’st) ja vaata järelejäänud juulikuu jooksul mobiilipangas oma kontojääki vähemalt kolm korda. Sellest piisab, et osaleda 10 000 euro loosimises 🙂 Eelmise kampaania võitja Fred Puuorg ostis võidu eest perele 3-toalise korteri, seekord võiksid võitja olla aga sina! Loe, kuidas kampaanias osaleda SIIT!