Avalehele
Kasulik aja kokkuhoiunipp, mis aitab tuntud Eesti maasikamüüjat

Kasulik aja kokkuhoiunipp, mis aitab tuntud Eesti maasikamüüjat

Eesti ühe suurima maasikakasvataja AranFarmingu juhil Paavo Otsusel on just suvel kõige kiirem aeg – selleks, et varustada Eestit maasikatega, on vaja iga oma päeva võimalikult efektiivselt kasutada.

„See suvi on olnud siiamaani meile üks parimaid maasika-aastaid üldse. Kuna kasvatame maasikaid suures osas ka kasvuhoonetes, siis saime teistest tootjatest neli nädalat varem oma maasikad müügile tuua. Marjad on suured, puhtad ja magusad!“ kinnitas Otsus, kes on Eesti suurim katmikala marjakasvataja.

Miljon eurot investeeringuid

Maasikapõlde on tal kokku üle 15 hektari, millest ca pool on kiletunnelid. Kasvuhooned ehitatigi selleks, et ilmastikuriske maandada ja pikendada hooaega.  Viimase kolme aastaga on mees tootmise arendamiseks investeerinud Swedbanki, PRIA ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse toel üle ühe miljoni euro.

„Selle aasta põhja investeering kasvuhoonetesse oli väga õige. Tänu sellele korjame ka vihmase ilmaga ja suudame tagada kvaliteetse marja ja jätkusuutliku tarneahela. Tänavu alustasime marjade müügiga 1.juunil enda Merry Berry taluletil Solarise keskuses,“ kinnitas Otsus, kelle jaoks suvi ongi kõige kiirem aeg, mil iga minut on arvel.

„Sügis ja talv on tavaliselt natukene rahulikumad ajad, mil saab uueks hooajaks valmistuda. Aga just suviti pole aega korralikult uudiseidki jälgida,“ muigas maasikakasvataja. Nii otsustas ta paar aastat tagasi põhjalikult analüüsida, kuhu ta oma aja paneb, ja selle põhjal ka optimeeris maksimaalselt oma ajakasutuse.

Mobiilipank aitab aega kokku hoida

Just siis avastas Otsus enda jaoks ühe kasuliku rakenduse – Swedbanki mobiilipank.

„Saan põllu peal kiired maksed ära teha ja pole vaja isegi mitte arvutit avada. Minu jaoks hoiab mobiil-ID ja mobiilipank ikka meeletult aega kokku! ID-kaarti pole ma ikka väga ammu kasutanud,“ meenutas Otsus, kes mobiilipangast kuulis võrdlemisi juhuslikult. Pärast esimest proovimist pole ta sellest aga enam loobunud. „See muudab elu lihtsalt niivõrd palju kiiremaks, lihtsamaks ja mugavamaks. Ükskõik, kas inimene elab maal või linnas.“