Avalehele
Kutsu meid oma ettevõttesse külla rahatarkusest rääkima

Kutsu meid oma ettevõttesse külla rahatarkusest rääkima

2023. aasta kevadel korraldas Swedbank uuringu kaardistamaks Eesti, Läti, Leedu ja Rootsi elanike finantstervist. Uuringu andmeil on Eesti elanike finantstervise indeks 50, mis osutab pingelisele olukorrale.

Selle peamised põhjused on vähesed säästud, turvavõrgustiku puudumine ning ebakindlustunne pensionipõlvele mõeldes. Vaid 29 protsendil inimestest on rahatagavara, mis on vähemalt leibkonna kolme kuu sissetuleku suurune. Veerand elanikke ei ole rahaliselt ootamatuteks olukordadeks valmis, sest peale säästupuhvri pole neil ka kindlustusi.

Pangana saame finantsteadmiste suurendamise vallas palju ära teha. Seetõttu otsustasimegi hakata pakkuma ettevõtetele rahatarkuse inforinge. Nii saavad ettevõtted motiveerida töötajaid praktilise koolitusega ning töötajad saavad kasulikke teadmisi, et tunda end rahaasjades kindlamalt.

Inforingides saame rääkida paljudest teemadest: igapäevastest rahaasjadest, säästmisest, investeerimisest, kindlustustest ja rahastamisvõimaluste kasutamisest.

Osalejatele mitmel moel kasulik

Inforingis keskendutakse selgele ja praktilisele infole, et osalejad tuleksid oma rahaliste kohustustega hästi toime, oleksid tugevama seljatagusega saavutamaks kaugemaid eesmärke ja unistusi ning oskaksid teadmisi ja oskusi targalt ja enesekindlalt kasutada.

Täpsemalt räägitakse:

  • igapäevaste rahaasjade haldamisest: praktilised oskused, et oma rahaasju paremini hallata ja tõhusamalt säästa;
  • eelarve pidamisest: tasakaalu saavutamine oma sissetulekute ja kulude vahel, et parandada oma majanduslikku olukorda;
  • finantsvabaduse saavutamisest: eesmärk innustab raha aktiivsemalt kasutama ja investeerima;
  • rahaliste riskide maandamisest: investeerimisteemadest teadlik olemine aitab mõista riske ja valida sobivaid investeerimisvõimalusi, et seeläbi kindlustada oma tulevik;
  • kindlustuse rollist finantskaitse tagamisel: teadmised, kuidas oma vara ja tulevikku ootamatuste vastu kaitsta.

Lisateave:

  • toimumisaeg ja -koht (veebis või kohapeal) on kokkuleppelised;
  • inforing kestab 45–60 minutit ning toimub eesti või vene keeles;
  • grupi minimaalne suurus on 15 inimest;
  • kohtumine on tasuta.

Ettevõtted saavad nõustamist ka tööandjapensioni kohta

Tööandjapensioni kasutavad Eestis juba sajad ettevõtted ning ka Swedbankis on see osa motivatsioonipaketist. Tööandjapensioniga panustad töötajate tulevikku, aidates neil pensioniks raha koguda. Sinna on soodsam panustada, kui palgafondi suurendada, ning lisaks on ettevõtte maksed III sambasse tulumaksuvabad. Loe lisa tööandja pensioni lehelt.

Oleme tööandjapensioniga liitumise teinud lihtsaks ja mugavaks. Kutsu meid külla ning räägime, kuidas see ettevõtte heaks tööle panna. Aitame leida sobivaima lahenduse, koolitame töötajaid ja oleme juurutamisel toeks.

Huvi korral kirjuta mulle aadressile julija.helm-katsalov[at]swedbank.ee ja täpsustame teemasid, mida inforingis põhjalikult käsitleme.

Märksõnad: Rahatarkus