Avalehele
Swedbanki ja EveryPay koostöö avab e-kaubandusele uusi turge

Swedbanki ja EveryPay koostöö avab e-kaubandusele uusi turge

Swedbank alustas koostööd kodumaise internetimaksete lahenduse pakkujaga EveryPay. Ligi kolmekümnele tuhandele Swedbanki kliendina tegutsevale potentsiaalsele e-poe omanikule või teenusepakkujale tähendab see ligipääsu klientidele üle kogu maailma. Erinevalt pangalingist saavad uue makselahendusega internetis kaupade ja teenuste eest tasuda ka Eestis pangakontot mitte omavad inimesed üle kogu maailma.

Uus makselahendus, mida on võimalik lihtsasti integreerida kõigi peamiste e-poe platvormidega, võimaldab internetiostude eest tasuda tavalise deebet- või krediitkaardiga üle kogu maailma, sõltumata riigist või kaardi välja andnud panga asukohariigist.

Arenenud e-kaubandusega riikides makstakse enamike ostude eest kaardimaksetega, aga Eestis tehakse lõviosa makseid jätkuvalt pangaülekannetena, mida teatakse pangalingina. Arvestades e-kaubanduse kiiret ja tänavu ka sunnitud arengut näeme, et koostöös kohaliku fintech-ettevõttega pakume äriklientidele uut arenguhüpet soodustavat lahendust, mis võimaldab Eesti e-kaubandusel püüda uusi kliente üle kogu maailma.

„Eesti e-kaubandus ja seda toetav taristu on kiires arengus, kuid seni otsitakse kliente peamiselt Eestist, paremal juhul tegutsetakse ka mõnes naaberriigis,“ ütles EveryPay tegevjuht Lauri Teder. “Rahvusvaheliste interneti kaardimaksete toel võivad potentsiaalselt ligi kolmkümmend tuhat e-kaubandusega tegelevat Swedbanki klienti müüa tooteid ja teenuseid üle kogu maailma ja asuda arendama hoopis uusi ja rahvusvahelisemaid ärimudeleid.“

Swedbanki klientidest kasutab esimeste seas uut interneti kaardimaksete lahendust Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit heategevusliku Pardiralli annatuste kogumiseks. Pardirallil osalemiseks saab iga soovija teha annetuse kuni 30. augustini.

Käesoleval aastal on Swedbanki e-kaubanduse teenuseid kasutavate pangaklientide koondkäive kasvanud 13,8 protsenti ligi 590 miljoni euroni.

Märksõnad: E-kaubandus, EveryPay