Avalehele
Suvetraumad: kukkumised seikluspargis ja uskumatud õnnetused loomadega

Suvetraumad: kukkumised seikluspargis ja uskumatud õnnetused loomadega

Kui talvel esineb eelkõige libedusest tingitud õnnetusi, siis suvekuudel suurenevad sportlike tegevuste ja vaba aja veetmisega seotud traumad.

Viimasel ajal on sagenenud rasked traumad, mis on saadud seiklusparkidest. Näiteks naisterahvale, kes kukkus seikluspargis, maksti välja ligi 2000 euro suurune hüvitis. Enamasti on sporditraumad siiski vähem tõsised. Väga palju on õnnetusi, millega kaasnevad kergemad või raskemad liigeste vigastused. Sagedased on õlgade, põlveliigeste või hüppeliigeste nikastused.

Mootorrattaõnnetused

Kui päike käib kõrgemalt ja ilmad lähevad soojemaks, tuleb sagedamini ette ka jalgratta- ning mootorrattaõnnetusi. Ka nende korral ulatuvad vigastused liigese nikastusest kuni tõsisemate käte-, rangluu või muude luumurdudeni.

Kõige suurem hüvitis, üle 6000 euro, maksti mootorratturile, kellel olid liiklusõnnetuse tagajärjel suured vigastused üle kogu keha.

Loomadega seotud õnnetused

Viimasel ajal on sagenenud ka õnnetused seoses loomadega. Kergemaid vigastusi on saanud põllumajanduses töötavad inimesed, mitmed õnnetused olid üllatuslikult seotud lehmadega.

Näiteks toimus juhtum, kus lehmalt saadi sõrahoop näopiirkonda, mille tagajärjeks oli põrutus ja hematoomid. Kahjujuhtumina registreeriti ka õnnetus, kus lehm kukkus inimesele laudas peale. Aset leidis ka õnnetus, mis juhtus lehma sõrgu töödeldes – ketaslõikur põrkus vastu kätt ja murdis talitaja kämblaluu.

Keskmiselt jõuab Swedbanki elukindlustuse kahjukäsitlusse 6 traumadega seotud kahjuavaldust päevas.

 

Swedbanki elukindlustust pakub Swedbank Life Insurance AS. Tutvu Swedbanki elukindlustuse tingimustega siin.

Märksõnad: Elukindlustus, Õnnetus, Trauma