Avalehele
Kepler Cheuvreux: H&M’i tulemused ületasid ootusi

Kepler Cheuvreux: H&M’i tulemused ületasid ootusi

Hennes & Mauritzi teise kvartali tulemused ületasid ootusi ning Kepler Cheuvreux kordas Rootsi päritolu kiirmoeketi aktsiale ostusoovitust.

„H&M’i teise kvartali (märts-mai) EBIT oli 6% üle konsensuse ja 5% üle meie prognoosi ning seda ajal, mil mitmetel tähtsamatel turgudel valitsesid karmid piirangud. Teise kvartali onlain-müük kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga kohalikes valuutades 40% ja Rootsi kroonides 32%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud H&M’i kohta käivas analüüsis.

Oodatust väiksem kasv juunis

Müük 1. juunist kuni 28. juunini (majandusaasta kolmanda kvartali esimene kuu) kasvas kohalikes valuutades 25%, võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Meie ootasime juuni müügi kasvuks 32%. Vaatamata sellele, ootame kolmanda kvartali EBIT-iks 6.3 miljardit Rootsi krooni, mis on selgelt rohkem kui pandeemia eelsel aastal 2019, mil kolmanda kvartali EBIT oli 5 miljardit krooni. See oleks tugev indikaator, et pandeemiast ollakse väljumas, eriti sellistel suurtel turgudel nagu Saksamaa ja Prantsusmaa. Hinnakeskkond on praegu soosiv ning juhtkond on veendunud, et tullakse toime kõrgemate tarne ja toorainete kuludega,“ kirjutati analüüsis.

2% poodidest suletud

„Praegu on 95 poodi 4900-st suletud, mis on 2% kõigist poodidest. H&M andis juba 1. kvartalis teada, et plaanib 2021 aastal sulgeda 350 poodi ja avada 100 uut poodi. Poode suletakse kohtades, kus e-müük on viimastel aastatel kiirelt kasvanud. Uusi poode avatakse uuematel turgudel nagu Venemaa, Jaapan, Lõuna-Korea ja Ida-Euroopa. Sulgemised puudutavad peamiselt poode Ameerika Ühendriikides ja Lääne-Euroopas,“ seisis analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Grupi finantspositsioon on tugev ning me näeme selgeid märke, et sügisel 2021 võib oodata dividendi. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 235 Rootsi krooni,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: H&M, Kepler Cheuvreux