Avalehele
Kepler Cheuvreux: Stora Enso suurepärane positsioon

Kepler Cheuvreux: Stora Enso suurepärane positsioon

Kuigi Stora Enso siseneb 2020 aastasse üldiste langevate hindadega, ei ole Kepler Cheuvreux analüütikud üleliia murelikud, kuna tselluloosi hinnad peaksid hakkama liikuma kõrgemale ja kasumit toetab käimasolev kulude kärpimine.

„Ettevõtte bilanss näeb hea välja ning me näeme piiratud langusriski 2019 aasta dividendile. Pärast Bergviki restruktureerimist, on ettevõttele lisandunud 1,4 miljonit hektarit metsa. Seetõttu muudab ettevõte enda aruandluse struktuuri ning järgmisel aastal saab metsandusest uus oluline üksus. Me tervitame seda muutust ja usume, et see suurendab läbipaistvust ja toob esile varjatud väärtust,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso kohta käivas analüüsis.

Nõrk neljas kvartal, kuid paremad ajad on ees

„Vaatamata jätkuvalt madalatele tselluloosi hindadele neljandas kvartalis, ootame neljanda kvartali tegevuskasumiks 163 miljonit eurot, mis on üle keskmine, arvestades prognooside vahemikku 100 miljonist kuni 180 miljonini. Meie esimese kvartali ärikasumi prognoos on 192 miljonit eurot,“ seisis analüüsis.

Fookus uuel metsanduse üksusel

„Me tervitame juhtkonna suurenenud tähelepanu metsanduse ärile ja uuele aruandluse struktuurile, mis algas 1. jaanuarist, kus metsandusest saab uus ja tähtis üksus. Kasumid sellest üksusest on palju stabiilsemad ja prognoositavamad ning pakuvad struktuurset kasvu,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati osta soovitust

Kepler Cheuvreux prognoosib, et Stora Enso maksab 2019. aasta eest dividendi 50 senti aktsia kohta, mis teeb dividendimääraks umbes 4%. Aktsial on „osta“ soovitus ja hinnasiht 15 eurot.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid