Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Equinori aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Equinori aktsiat osta

Kõrgemad maagaasihinnad aitavad Equinoril teenida selle aasta teises pooles suuremat kasumit, prognoosib Kepler Cheuvreux.

„Kui gaasihinnad jäävad praegustele tasemetele aasta lõpuni, siis ootame, et see tõstab Equinori maksudejärgset kasumit 480 miljoni dollari võrra kuus. See tähendab peaaegu 2,5 Norra krooni aktsia kohta. Eeldades P/E suhet 10x, võime lisada tänasele aktsiahinnale 25 Norra krooni juurde,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori kohta käivas analüüsis.

Mitme faktori koosmõju

„Tulemuste ja rahavoo kasvule aitavad kaasa mitmed faktorid, nagu näiteks madalam maksumäär Norras, kõrgemad naftahinnad ja nüüd kõrgemad gaasihinnad. Madalamad maksumäärad on selgelt näha ka meie rahavoo prognoosis, mis on üle 10% kõrgemal, kui seda prognoosib konsensus. Me ei eelda, et praegused kõrged gaasihinnad jäävad Euroopas kestma, kuid mida kauem need on praegustel tasemetel, seda märkimisväärsemat tõusu see Equinori tulemustele ja rahavoogudele avaldab.

Visible Alpha andmetel on konsensus kolmanda kvartali puhaskasumiks 1,9 miljardit dollarit, mis vastab ka meie ootustele. Kuid meie prognoos põhineb madalamal gaasihinnal, kui on hetkel turuhind ja see võib tähendada, et kui gaasihinnad püsivad praegustel tasemetel, tuleb puhaskasumi prognoosi korrigeerida kuni 20%,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Equinor on teinud suurepärast algust taastuvenergia arendamisega, kuid järgmise 12 kuu jooksul on võtmetähtsusega toornafta ja maagaasi hinnad. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 215 Norra krooni,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux prognoosib, et Brent toornafta barreli hind on 2021 keskmiselt 68 dollarit, 65 dollarit 2022. aastal ja 60 dollarit 2023. aastal.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Equinor, Kepler Cheuvreux