Avalehele
Tallinki kolmanda kvartali käibest kadus pool

Tallinki kolmanda kvartali käibest kadus pool

Tallinki kolmanda kvartali käive langes 50% 144 miljoni euroni ning jäi meie ootustele 9 miljoni euro ehk 6% võrra alla. 56% reisijate arvu langusest teatas Tallink juba enne kvartaliaruande avaldamist, kuid kuna teises kvartalis kasvas keskmine piletitulu reisija kohta 33%, siis ootasime piletihindade kasvu ka kolmandas kvartalis. Vastupidiselt meie ootustele keskmine piletitulu reisija kohta eelmise aastaga võrreldes langes 6%, mille põhjuseks olid kõrgema hinnaga Rootsi reiside oluline langus, Tallinn-Helsingi liinil kasvanud konkurents ning teise kvartaliga võrreldes väiksem kajutite müügi kogus.

Kõrghooaja kulumieelne ärikasum langes 93%

Kui teises kvartalis teatas Tallink müügi-, haldus- ja üldkulude langusest 17 miljoni eurole, siis ootasime ka kolmandas kvartalis üldkulude kahanemist. Kolmandas kvartalis raporteeritud 21 miljonit eurot ületas meie ootusi mitmel põhjusel. Peamiselt olid meie palgakulu ootused tõenäoliselt liiga madalad kuna teise kvartali kulud olid oluliselt väiksemad tänu riiklikele palgatoetusmeetmetele. Kuna palgatoetused kolmandasse kvartalisse ei kandunud, siis kattis Tallink viimases kvartalis kogu palgakulu ise. Tänu poolitunud tuludele, üle meie ootuste tulnud kuludele ning väiksematele riiklikele toetusmeetmetele kahanes kolmanda kvartali kulumieelne ärikasum EBITDA eelmise aastaga võrreldes 93% 6 miljoni euroni, jäädes meie ootustele alla 28 miljoni euro võrra.

Ootame kasumit alles 2022. aastast

Nii kolmanda kvartali tulemuste kui ka varasematest ootustest suurema koroonaviiruse teise laine mõju tõttu langetasime oluliselt 2020. ja 2021. aasta ootuseid. Tallinki 2020. aasta oodatava käibe langetasime 444 miljoni eurole (varasem ootus 601 miljonit eurot), mille tõttu EBITDA ootuse langetasime -20 miljonile eurole (78 miljonit eurot). 2021. aasta oodatava EBITDA langetasime 67 miljonile eurole (91 miljonit eurot) ning positiivset puhaskasumit ootame alles aastal 2022.

Langetasime Tallinki aktsia hinnasihi 0,6 eurole (varem 0,7 eurot) ning muutsime investeerimissoovituse Neutraalselt soovituseks Vähenda.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 13.11.2020 kell 11:26 ning avaldati 13.11.2020 kell 11:28. See ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Tallink