Avalehele
Tallinki tulemused valmistasid teises kvartalis positiivse üllatuse

Tallinki tulemused valmistasid teises kvartalis positiivse üllatuse

Tallink teatas teises kvartalis 10% reisijate arvu ja 6% kaubamahtude kasvust.

Kuna aasta jooksul on avatud Burger Kingi kiirtoidurestorane ja ootasime ka väikesel määral reisijate keskmist kulutamise kasvu, siis käibe aastaseks kasvuks ootasime 10 miljonit eurot ehk 16%. Tallinki restoranide ja poodide  müügi kasv 52 protsenti 40 miljoni euroni tuli meile seetõttu üllatusena.

Tulemus ületas meie ootuseid 7 miljoni euro võrra. Keskmine müük reisija kohta kasvas meie arvutuste järgi Tallinki ajaloo kõrgeimale tasemele. Lisaks prahtis Tallink kümneks päevaks välja ML Silja Europa Ühendkuningriigis toimunud G7 kohtumisele, mis teenis meie arvutuste järgi üle kolme miljoni euro prahtimistulu, olles samuti üle meie ootuste.

Alarakendatud laevad toodavad kahjumit

Üksiku laeva tasemel suutsid need alused, mis kvartali vältel olid rakendatud, meie hinnangul teenida positiivse kulumieelse ärikasumi EBITDA. Kuid Tallinkil oli seitse alust, mis enamus kvartalist seisid rakenduseta, ning seetõttu teenisid kahjumeid. Grupi tasemel tõstsid Tallinki ärikasumit ligi 7 miljoni euro võrra erinevad riiklikud palgatoetuse mehhanismid ning lisaks 3 miljoni euro võrra erinevad muud riiklikud toetused.

Kuna müügitulud ja erinevad toetused ületasid ootuseid, siis saavutatud 4 miljoni euro suurune EBITDA ületas meie ootuseid lausa 13 miljoni euro võrra. Rahastamiskulud EBITDA-joonest allpool üllatusi ei pakkunud.

Aktsiaemissiooni ajaks võtsime hinnasihi ja investeerimissoovituse maha

Aasta esimese seitsme kuu jooksul vähenes Tallinki reisijate arv 1,4 miljoni võrra. Seetõttu langetasime 2021. aasta reisijate mahu ootuse 2,8 miljonile (2020. aastal 3,7 miljonit) ning 2022. aasta reisijatemahu ootuse 4,5 miljonile. Kuigi oodatavad kaubamahud jätsime muutmata, siis tõstsime reisijate tarbimismahtude, riiklike toetuste ja prahtimistulude ootuseid.

Kuigi meie 2021. aasta käibeootus langes 442 miljonile eurole, siis EBITDA-ootust tõstsime 47 miljonile eurole. Meie hinnangul piisab Tallinki likviidsusmeetmetest nii 2021. kui 2022. aasta rahavajadusteks.

Kuigi tegime muudatusi oma ootustes, siis vältimaks võimalikke huvide konflikte (Swedbank aitab korraldada Tallinki hetkel käimasolevat aktsiaemissiooni), võtsime ajutiselt aktsiaemissiooni ajaks maha nii hinnasihi kui investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 9.08.2021 kell 18:37 ning mis avaldati 9.08.2021 kell 18:37, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

 

Märksõnad: TAL1T, Tallink