Avalehele
Tallinna Kaubamaja kõik segmendid parandasid teises kvartalis tulemusi

Tallinna Kaubamaja kõik segmendid parandasid teises kvartalis tulemusi

Teises kvartalis parandas Tallinna Kaubamaja tulemusi kõikidel rinnetel. Iga segment tõstis nii käivet kui suurendas kasumeid.

Kuigi me ootasime müügi kasvu, siis järjekordne Autokaubanduse segmendi müügirekord (käive 42 miljonit eurot, kasv eelmise aastaga võrreldes 17 miljonit eurot ehk 69%) viis konsolideeritud käibe kasvu 21%-ni, ületades meie ootuseid 5% ehk 9 miljoni euro võrra.

Lisaks kasvas Kaubamajade segmendi käive aastaga 32%, ületades samuti meie ootuseid. Supermarketite segmendi käive kasvas 10% võrra tänu ABC Supermarketsi ostule 2020. aasta juunis ning tänu 2% müügi kasvule ruutmeetri kohta, mis vastas meie ootustele.

Autokaubandus tõstis kasumeid jälle kõige rohkem

Tallinna Kaubamaja kulumieelne ärikasum EBITDA kasvas aastaga 41% ning ületas meie ootuseid 5,5 miljoni euro võrra. Taaskord oli absoluutarvudes suurimaks kasvu põhjuseks Autokaubanduse segment, kuid ka segmendi EBITDA marginaal oli nelja aasta kõrgeim.

Kuna COVID-19 piirangute ajal olid grupi kingapoed kaubanduskeskustes suletud, siis teenis Tallinna Kaubamaja Grupp kvartaliga 1,2 miljonit eurot riigilt palkade toetuseid. Toetuste suurus oli meie ootustest kõrgem ning seetõttu oli ka Kaubamajade segmendi kasumlikkus meie ootustest parem.

Arvestades kõrgemat kasumlikkust on aktsia hinna tõus õigustatud

Kuna Eesti majanduse kasv oli oodatust kiirem (esimeses kvartalis kasvas Eesti SKP 5,4%), tarbimiskindlus on kõrge ning kuna Tallinna Kaubamaja tulemused olid oodatust paremad, siis tõstsime ettevõtte rahavoogude ootuseid. Tõstsime Autokaubanduse segmendi 2021. aasta käibeootuse 152 miljonile eurole (eelmine rekord oli 2019. aasta 131 miljonit eurot) ning Supermarketite segmendi käibeootuse 556 miljonile eurole. Lisaks tõstsime brutomarginaali ootuse 25,4%-le (2020. aastal 25,0%).

Siiski jääme seisukohale, et 2022. aastal marginaalid tänu Lidli turule tulekule hakkavad langema. Kuna me tõstsime rahavoogude prognoose, siis tõstsime Tallinna Kaubamaja hinnasihi 9,3 eurolt 10 eurole, kuid kuna aktsia hind on kasvanud, siis säilitasime Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 16.07.2021 kell 20:40 ning mis avaldati 16.07.2021 kell 20:41, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.