Avalehele
Swedbankist sai programmeerimiskooli kood/Jõhvi üks võtmepartneritest

Swedbankist sai programmeerimiskooli kood/Jõhvi üks võtmepartneritest

Swedbank ja 2021. aastal eraalgatusel sündinud uue põlvkonna tehnoloogiakool kood/Jõhvi sõlmisid koostööleppe, millega sai pangast kooli üks võtmetoetajatest.

Koostöö eesmärk on panustada uue põlvkonna tehnoloogiakooli arengusse ning aidata üheskoos lahendada tarkvaraarendajate puudust tööjõuturul. Võtmepartnerina tehakse kooliga koostööd arenguprogrammide alal ning pank pakub tudengitele praktika- ja töökohti. Seda kõike selleks, et panustada haridusinnovatsiooni ning Eesti regionaalsesse arengusse.

„kood/Jõhvi on enamat kui lihtsalt kool, see on tulevikku vaatav initsiatiiv, mis on sündinud missioonitundest panustada haridusvaldkonna innovatsiooni ja arengusse. Haridus on läbi aastate olnud Swedbanki ühiskondliku tegevuse üks prioriteetsetest suundadest. Meil on hea meel panustada Eesti mõistes ainulaadsesse haridusalgatusse, mis aitab lahendada sedavõrd akuutset probleemi tööturul,“ ütles Swedbank Eesti juhatuse esimees Olavi Lepp.

Ühtlasi võimaldab koostöö kood/Jõhviga Lepa sõnul lisaks IT-talentide ümberõppesse ja koolitamisse panustamisele suurendada ka Swedbanki-sisest ja kliendisuunalist innovatsiooni. „Saame kaasata õpilasi oma arendusprojektidesse innovatsioonisprintide või häkatonide raames ning pakkuda uuenduslikke täiend- ja ümberõppe võimalusi oma töötajatele,“ lisas Lepp.

kood/Jõhvi kaasjuht Karin Künnapas märkis, et ettevõtete kaasamine kooli tegemistesse võimaldab neil õppeprogrammi pidevalt täiustada vastavalt tööturu tegelikele vajadustele. „Meil on hea meel, et saame koostöös Swedbankiga pakkuda oma õppuritele võimalust avastada karjäärivõimalusi pangandussektoris ning luua väärtuslikke kontakte juba enne tööle asumist. See on suurepärane võimalus õppida oma valdkonna ekspertidelt ning tutvuda Eesti suurima panga telgitagustega.“

Künnapas lisas, et kood/Jõhvi tegutseb täna suuresti just eravahendite toel. Kooli tegemisi rahastab ligi 30 ettevõtet. kood/Jõhvis on kolme aasta jooksul õpinguid alustanud 700 inimest 24 eri rahvusest.

Swedbank Eesti panustab ühiskondlike toetustegevuste raames haridusliku ebavõrdsuse vähendamisse, toetades näiteks Noored Kooli ja Tagasi Kooli algatusi, mis on 17 aastaga toonud Eesti haridussüsteemi sadu uusi inimesi. Külalistundide raames on pangatöötajad koolides rahatarkust jaganud kümnetele tuhandetele noortele. Täiendavalt investeerib Swedbank tänavu 10 miljonit eurot Eesti haridusse panustava fondi loomisesse.